Ljubav jača od bolesti: Zaboravio da je u braku pa se ponovno oženio svojom ženom

Jasmina Grgurić
4. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljeni škotski bračni par učinio je nešto što se ne događa svaki dan, naime, ponovno se vjenčao. Nije riječ o obnovi zavjeta, kako to mnogi čine, nego je razlog nešto posve drugo. Bill Duncan (71) zaboravio je zbog demencije da mu je 69-godišnja Anne žena, već je mislio da mu je djevojka. Bio je to razlog više da su u nju iznova zaljubi, zaprosi je te ponovno stane pred oltar, odnosno ovoga puta matičarku.

Bill i Anne Duncan dvaput se vjenčali (Snimak zaslona/Youtube)

Iza Billa i Anne Duncan 18 je godina ljubavi i 12 godina braka. No, uslijed poremećaja u pamćenju, suprug je zaboravio da se ikada ženio te mislio kako mu je sadašnja supruga zapravo djevojka. Zbog neurodenegerativne bolesti, zapamtiti nije mogao ni mnoge druge važne stvari iz njihova života.

Potaknulo ga obiteljsko vjenčanje

Ipak, rezultat svega i nije tako loš jer je Bill svoju Anne, ne znajući da je to već učinio 2007. godine, zaprosio. Ona je, naravno, pristala i već vjenčani par ponovno je to učinio prošle subote u škotskom Aberdeenu.

“Ranije ovoga mjeseca bili smo na jednom obiteljskom vjenčanju i nedugo nakon toga, očito dirnut tim događajem, Bill mi je rekao da želi sa mnom provesti ostatak života. Pitao je kada ćemo zajedno do oltara, mislila sam da je samo nakratko zaboravio na to i onda me idućeg dana pitao ponovno” – rekla je Anne za Independent.

Bill nije odustajao, ali uporan nije morao ni biti jer mu je Anne rado potvrdila svoje sudbonosno “da”.

Vjenčanje je održano u njihovom vrtu, a prijatelji i rodbina pomogli su im urediti prostor i napraviti svadbenu tortu. Njihova kći majku je uspjela nagovoriti da kupi bijelu haljinu za veliki dan.

“Obnovili smo zavjete u društvu najbližih prijatelja, a ceremoniji smo dodali neke detalje kako bi Bill mislio da se radi o pravom vjenčanju” – rekla je Anne.

Vratili se trenuci nježnosti

Podijeliti takav predivan dan u vrtu s prijateljima za nju je bilo jednostavno savršeno iskustvo. Sa suprugom je i zaplesala, a u videu se izmjenjuju kadrovi njihovog prvog vjenčanog plesa. Pritom, Bill je unatoč demenciji uspio zapamtiti korake pa je plesao baš kao nekada.

[VIDEO] Pogledajte dirljivi trenutak sina i majke koja ga ne prepoznaje

Par se upoznao 2001. godine u Aberdeenu gdje je Bill došao kako bi nastupao kao mađioničar. Od demencije je obolio devet godina kasnije, a Anne se otada brine za njega. Njegovo stanje sve je gore pa tako od nedavno ima i problema s govorom.

“Život s demencijom može biti težak i za oboljelog i za njegovog partnera, ali nastojimo unatoč tomu svakog dana uživati jedno u drugomu. Nakon dijagnoze, trenuci nježnosti bili su rijetki, ali vjenčanje je ponovno vratilo romantiku u naš odnos” – kaže Anne.

 

Ljubav jača od bolesti: Zaboravio da je u braku pa se ponovno oženio svojom ženom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap