Lauc jutros pozvao na prosvjede, Beroš najavio njegovo izbacivanje iz Znanstvenog savjeta

Josip Mihaljević
16. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je danas nove epidemiološke mjere koje su stupile na snagu. Po prvi puta se snažno ogradio od izjava Gordana Lauca te je najavio njegovo izbacivanje iz Znanstvenog savjeta.

beroš capak

Foto: Youtube screenshot

Ministar Vili Beroš danas je uoči sjednice užeg kabineta Vlade komentirao mjere koje su stupile na snagu, ali je najavio i izbacivanje Gordana Lauca iz vladinog Znanstvenog savjeta, piše N1. Izjava ministra došla je tek nekoliko sati nakon današnjeg Facebook statusa Gordana Lauca u kojem je žestoko iskritizirao širu uporabu covid potvrda:

Tečaj €/kn: 7,53450

“Ako želimo da se ove mjere ukinu, ona tiha većina koja ih ne podržava mora to jasno i glasno reći. Sami napišite da želite preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i da ne želite da Vlada “glumi Tita” i propisuje kako trebate čuvati svoje zdravlje (ako to žele, bolje neka zakonom zabrane pretjeranu tjelesnu težinu), uvjerite nekoga tko se boji (bilo virusa, bilo cjepiva) da paničari bez razloga, izađite na mirni prosvjed, pošaljite pismo u Vladu, pišite medijima, nazovite ih kažite im svoje mišljenje. Poduzmite bilo što (naravno u granicama zakona) kako biste pokazali Vladi da se ne slažete s ovim što su napravili. Ako vi nastavite šutjeti, a oni koji se boje uz potporu pandemijskog marketinga nastave širiti strah, “mjere” će samo biti sve strože i strože”, poručio je Lauc u statusu.

Ministar Beroš je nakon ove izjave dao naslutiti da Lauc više neće biti u Znanstvenom savjetu vlade:

“Nisam ga branio, branio sam njegovo pravo da iznosi svoje mišljenje i stav. Nije problem što ima drugačije mišljenje, ali kad njegovo djelovanje usmjereno u nekoliko pravaca, a to je propitivanje cijepljenja mlađih osoba, činjenica da zagovara ukidanje mjera na vrhu četvrtog vala, njegov poziv na okupljanja i prosvjede je ono što me brine, najmanje što Vladu optužuje za diktatorstvo, ali obmanjuje javnost i u ovom trenutku ga više ne branim.

Vjerujem da će mu se Vlada zahvaliti na aktivnosti i dosadašnjem djelovanju u Znanstvenom savjetu, kazao je Beroš.

Lauc jutros pozvao na prosvjede, Beroš najavio njegovo izbacivanje iz Znanstvenog savjeta
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap