Capak: Razmatramo djelomično odustajanje od covid potvrda. Božinović kaže suprotno

Josip Mihaljević
7. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Krunoslav Capak kazao je kako se zbog dominacije omikron varijante razmatra djelomično odustajanje od covid potvrda. Šef Stožera Davor Božinović malo nakon toga izjavljuje kako u ovom trenutku nema ukidanja covid potvrda.

capak

Foto: Krunoslav Capak | Youtube screenshot

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako se razmatra o djelomičnom ukidanju covid potvrda, pišu vijesti.hrt.hr.

“Covid potvrde gube na svojoj važnosti otkad je došla omikron varijanta virusa. Ona zaobilazi imunološki sustav. Imamo od početka godine 40 tisuća reinfekcija, a do nove godine ih je bilo oko 10 tisuća. Na vrijeme ćemo obavijestiti javnost o svemu što se tiče covid potvrda. Ne bismo išli u cjelovito odustajanje, već samo djelomično. Europa i dalje koristi covid potvrde, a koristit ćemo ih i mi”, kazao je Capak.

Capak je dodao da “ne dolazi u obzir” ukidanja covid potvrd ana granicama, a kazao je kako se na europskoj razini dogovaraju detalji o priznavanju prebolijenja brzim testovima. U Hrvatskoj se na taj način može dobiti covid potvrda, ali u brojnim državama EU to još nije moguće:

“Dobili smo potporu od 18 država EU-a u vezi s tim. Prošloga tjedna dobili smo informaciju da se ide u izradu akta Europske komisije koji će priznati brzi antigenski test. Nadamo se da će se to dogoditi što prije”, kazao je Capak.

Božinović nekoliko trenutaka kasnije: U ovom trenutku nema ukidanja covid potvrda

Nekoliko trenutaka kasnije šef Stožera Davor Božinović također je dao izjavu za medije. Na pitanje o izjavi šefa HZJZ-a, Božinović komentira kako je “izašla tako kako je izašla.” Zatim je kazao kako se ne može konkretno govoriti o ukidanju covid potvrda.

“U ovom trenutku nema ukidanja covid potvrda”, kazao je Božinović.

Božinović je objasnio kako je od uvođenja covid potvrda detektirano 125 tisuća pozitivnih koji bi, da nisu testirani, došli na posao.

Copy link
Powered by Social Snap