Korona u sjeni izbora: Dvoje umrlih, troje na respiratoru, 81 novi slučaj zaraze!

Jasmina Grgurić Zanze
2. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Taman kada se činilo da je povratak koronavirusa označio tek privremeni skok broja zaraženih koji nema tendenciju drastičnog rasta, današnji podaci baš i ne ulijevaju povjerenje. Broj zaraženih velik je kao i u samom jeku epidemije kada je zbog jednakih pa i povoljnijih pokazatelja cijela zemlja bila zaključana. Ipak, korona je pala u drugi plan te se našla u sjeni nadolazećih parlamentarnih izbora.

Ilustracija: Rawpixsel

Hrvatska u posljednja 24 sata ima čak 81 novi slučaj zaraze koronavirusom. Dvije su osobe preminule, a tri su na respiratoru, što poništava tezu kako je virus oslabio. Naime, takve smo pokazatelje, pa i povoljnije od njih, imali i u jeku epidemije kada je zemlja bila u skoro potpunoj karanteni.

Najnovije podatke objavio je danas nacionalni Stožer civilne zaštite, koji nije vidio razloga za održavanjem konferencije za medije.

U protekla 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 647. Među njima su 84 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta. Dvije su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 2.912 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 110 preminulo, a 2.155 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4.065 osoba. Do danas je ukupno testirano 81.437 osoba, od čega 981 u posljednja 24 sata.

Po županijama, najveći broj novooboljelih je u Osječko-baranjskoj, 24, zatim u Gradu Zagrebu 19, u Požeško-slavonskoj 10, Vukovarsko-srijemskoj 7, Splitsko-dalmatinskoj 5, Karlovačkoj 3, Brodsko-posavskoj 3, u Istarskoj županiji 2 te po jedan slučaj u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

 

Copy link
Powered by Social Snap