Karlovačka županija povećala iznose subvencija za sufinanciranje domova za starije

Ana Kanazir
25. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Nije tajna da se neke županije trude olakšati život umirovljenicima i to tako da im se omogući sufinanciranje domova za starije. Naime, radi se o sufinanciranju privatnih domova, a Karlovačka županija je još u veljači najavila veće iznose subvencije. Sada su otkrili kako će iznosi ovisiti o visini mirovine, pri čemu je najveći iznos 100 eura.

karlovac

Foto: Karlovac | Youtube screenshot

Karlovačka županija već drugu godinu zaredom u proračunu ima sredstva za pomoć starijim i nemoćnim osobama, a ovdje spada i sufinanciranje privatnih Domova za starije.

Ove županije sufinanciraju smještaj umirovljenika u privatnim domovima, evo kakvo je stanje u velikim gradovima

Kao što smo već pisali ovdje, neke županije sufinanciraju privatne domove umirovljenicima, a iz Karlovačke županije su otkrili detalje o kojim se iznosima radi i koji su uvjeti za sufinanciranje. Kako bi korisnik privatnog doma dobio pomoć mora imati prebivalište na području Karlovačke županije najmanje deset godina, mora biti korisnik privatnog doma koji uredno posluje i koji je u evidenciji Ministarstva rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za profesionalno pružanje socijalnih usluga. Isto tako, umirovljenik ne smije imati mirovinu višu od 550 eura ne smije ostvarivati financiranje iste usluge od strane nadležnog Ministarstva, Hrvatskog zavoda za socijalni rad ili po drugoj osnovi.

Upravo će o visini mirovini ovisiti i iznos sufinanciranja. Tako će korisnici koji imaju mirovinu manju od 300 eura Županija davati potporu u vrijednosti od 100 eura mjesečno, korisnicima s mirovinom od 300 do 450 eura će davati 70 eura mjesečno, a korisnici s mirovinom od 450 do 550 eura će dobiti 50 eura mjesečno.

Osobe se mogu javiti do iskorištenosti sredstava na javni poziv objavljen na stranici Karlovačke županije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap