Još jedan trener zavapio zbog male mirovine: “Mi smo zadnja rupa na svirali”

Josip Mihaljević
5. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Ante Kostelić podigao je buru u javnosti izjavom da se osjeća degradirano zbog mirovine od 2.500 kuna. Jučer mu se pridružio još jedan trenerski velikan, 72-godišnji Ratko Rudić, koji je u vaterpolu osvajao četiri olimpijska, tri svjetska i tri europska zlata.

ratko rudić

Foto: Ratko Rudić | Youtube screenshot

Ante Kostelić uznemirio je duhove hrvatske javnosti s izjavom o maloj mirovini. Kazao je da se osjeća degradirano i da društvo ne može valorizirati njegov rad.

Jučer mu se pridružio još jedan trenerski velikan, 72-godišnji Ratko Rudić koji je u vaterpolu osvajao četiri olimpijska, tri svjetska, tri europska zlata, a bilo je i pregršt medalja drugog sjaja, pišu 24sata.hr. On je kazao da prima mirovinu manju od one koju je naveo Kostelić. Međutim, ne smeta sam iznos mirovine nego način na koji se hrvatski sustav odnosi prema vrhunskim trenerima koji su pisali povijest.

ante kostelić
Ante Kostelić: "Zar vam nije neugodno kad čujete da ću imati mirovinu od 2.500 kuna?"

“Mi treneri jesmo već ukazivali na problematiku valorizacije sportskih rezultata, ali taj naš prijedlog na neki su način odbili. To je degradacija trenerske uloge u sportu koja je izuzetno bitna. Da, igrači jesu zvijezde i protagonisti, ali trener je centralna ličnost, pokretač. Nema nas u Hrvatskoj puno trenera koji su postizali svjetske rezultat i takvima se mora dati važnost za ono što su ostvarili”, kazao je Rudić za 24sata.

Novinarima je kazao kako se olimpijsko zlato u Americi cijeni poput Nobelove nagrade i da Vlada može naći riešenje.

“Čini se da smo zadnja rupa na svirali, a godinama smo promovirali sport i državu. Znam da ima puno važnijih stvari, ali treba dati priznanje nečemu što funkcionira”, nastavlja Rudić.

Rudić je poručio kako je nepravda da se trenerski uspjesi, kao u Kostelićevom slučaju, “samo tako izbrišu.” Njegova je ideja da bi treneri s vrhunskim rezultatima trebali imati trajnu nagradu, ali je poručio da nije sve u iznosu, nego u samom priznanju.

Još jedan trener zavapio zbog male mirovine: “Mi smo zadnja rupa na svirali”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap