Još jedan grad donio odluku o božićnici, umirovljenicima do 400 kuna!

Jasmina Grgurić
1. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Premda je do Božića još skoro tri mjeseca, gradovi i općine već lagano donose odluke o isplati novčane pomoći iz proračuna svojim starijim sugrađanima u povodu blagdana. Dobru vijest među prvima je donijelo Tisno na Murteru, gdje će svi umirovljenici, neovisno o primanjima, dobiti 300 kuna božićnice. Ovih dana im se pridružio još jedan grad.

Ilustracija: Unspash

Dobra vijest za starije građane ovih dana stigla je iz grada Velike Gorice. Tamošnji umirovljenici s mirovinom do 2.000 kuna dobit će božićnicu.

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000 kuna bit će isplaćena božićnica u iznosu od 400 kuna, a oni koji imaju mirovinu od 1.000 do 2.000 kuna dobit će 200 kuna. Isplata božićnice umirovljenicima bit će u poslovnicama FINA-e od 18. studenog do 24. prosinca.

Kako bi ostvarili ovo pravo, u evidenciju se trebaju prijaviti do 1. studenog, počevši od 7. listopada. Potrebno je predati ispunjeni obrazac koji se može naći na internetskim stranicama Grada, porti gradske uprave ili u udrugama umirovljenika. Uz obrazac treba priložiti presliku osobne iskaznice, dokumenta s vidljivim OIB-om te odrezak mirovine za prethodni mjesec.

Mala općina donijela odluku o božićnicama - svim umirovljenicima 300 kuna!

Kako bi preuzeli božićnicu umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB. U slučaju spriječenosti dolaska, to može učiniti i druga osoba koja mora predočiti navedene dokumente, uz vlastitu osobnu iskaznicu. Dodatne informacije mogu se dobiti u velikogoričkom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

Umirovljenici iz ostalih gradova i općina također mogu provjeriti u gradskim uredima hoće li ove godine i pod kojim uvjetima dobiti božićnicu, kako ne bi propustili prijavu za ostvarivanje prava na ovaj oblik novčane pomoći. Inače, svake godine pedesetak lokalnih sredina isplaćuje božićnicu svojim starijim građanima. Kako se blagdani poklapaju s predsjedničkim izborima, za očekivati je da će ih u 2019. biti nešto više nego inače.

Tko je sve dijelio božićnice lani možete pogledati na ovom linku.

Još jedan grad donio odluku o božićnici, umirovljenicima do 400 kuna!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap