Novih 25 gradova i općina dijeli božićnice umirovljenicima. Sada ih je više od 65!

Jasmina Grgurić
14. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Portal Mirovina.hr već drugu godinu pronalazi gradove i općine koji dijele božićnice svojim umirovljenicima. Tako je i nastao naš ovogodišnji popis od 40 mjesta s ovom vrstom blagdanske novčane pomoći za starije stanovnike. No, posljednjih dana darivanju se pridružilo i 25 novih. Donosimo vam novu listu u nadi da ćete se na njoj pronaći!

Božićnice Foto: Mirovina.hr

Osijek, Split, Rijeka, Rovinj, Samobor, Velika Gorica, Kutina… samo su to neki od preko 40 dosadašnjih gradova koji svojim umirovljenicima isplaćuju božićnice u novcu ili poklon bonovima. No, dosadašnjem popisu pridružilo se 25 novih, pa krenimo redom.

Kaštela, Novalja, Labin…

Grad Kaštela i ove godine dodijelit će božićnice svojim umirovljenicima. Početkom idućega tjedna dijelit će se poklon bonovi u vrijednosti 200 kuna svima koji imaju mirovinu do 2.000 kuna. No, zakinuti neće ostati ni oni s primanjima od 2.000 do 4.000 kuna jer će dobiti bon u vrijednosti stotinu kuna.

Novalja za Božić dijeli 300 kuna za umirovljenike s mirovinom do 1.500 kuna, a 200 kuna onima od toga iznosa do 2.500 kuna mjesečno. Umirovljenike koji žive s manje od 2.500 kuna razveselit će za blagdane i grad Labin. No, mislili su i na žene starije od 60 godina, domaćice koje su nezaposlene ili ne primaju mirovinu. Jednima i drugima bit će uručeni poklon bonovi od 200 kuna.

Crikvenica, Koprivnica, Duga Resa…

Umirovljenici grada Crikvenice čija mirovina za listopad ili studeni iznosi 2.500 kuna i manje, ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 150 kuna. Po 200 kuna starijim građanima čija mirovina ne prelazi 2.000 kuna božićnice je već podijelio i grad Koprivnica.

Daruvar je, ovisno o imovinskom cenzusu, također ovih dana podijelio božićnice u visini od 100 do 300 kuna. Grad Duga Resa svojim će umirovljenicima isplatiti po 200 kuna, ukoliko je njihova penzija manja od 1.300 kuna. Po sto kuna isplaćuje i grad Orahovica za penzionere s manje od 2.000 kuna.

Makarska, Đakovo, Zlatar, Krapina…

Poklon bonove od 200 kuna isplaćuje drugu godinu za redom i grad Makarska, a uvjet je da mirovina ne prelazi 3.500 kuna. S podjelom božićnice u vrijednosti 200 kuna počeo je i grad Đakovo. Božićnicu od 150 kuna primit će i oko 400 umirovljenika grada Pregrade, a cenzus je 1.500 kuna.

Sveti Ivan Zelina osigurao je skromnih sto kuna, ali za velik broj umirovljenika, točnije njih više od 3.000 s limitom mirovine povećanim na 4.000 kuna. Krapina je pripremila poklon bonove od 150 do 250 kuna za svoje starije građane s mirovinom  do 1.100, odnosno 1.600 kuna. Iznos bonova ove je godine povećao i grad Zlatar koji daje 150, odnosno 200 kuna.

Baška Voda, Čepin, Rugvice…

Baška Voda za umirovljenike s primanjima do 1.500 kuna i nezaposlene pripremila je 250 kuna, 200 kuna za one s mirovinom do 2.500 kuna, a 150 kuna za one do 3.000 kuna. Pravo na isplatu božićnice od 150 kuna imaju svi umirovljenici općine Podgorač, bez obzira na visinu primanja. Skromni iznos od sto kuna za građane s mirovinom do 2.000 kuna osigurala je općina Feričanci. Istim iznosom, ali za 500 kuna niži cenzus, svoje je stanovnike iznenadio i Čepin. Novčanu pomoć za blagdane isplaćuje i općina Sračinec, a još se sutra dijeli i u općini Kalinovac. Sa 150 kuna umirovljenicima, ali i nezaposlenima pomaže i općina Vinica. Božićnice starijima čija je mirovina manja od 2.100 kuna isplaćuje i općina Cestica, a sto kuna dobit će i stanovnici Petrijevca. Mala financijska injekcija za blagdane stiže i starijim mještanima Rugvice. Općina Sutivan daje 100 kuna.

Grad Zagreb

Čekalo se dugo da Grad Zagreb i službeno objavi odluku o isplati božićnica umirovljenicima. Neki su se nadali kako će ova godina možda biti velikodušnija, no sve je isto kao i lani pa će tako stanovnici metropole s mirovinom do 1.500 kuna dobiti po sto kuna božićnice. Isplata počinje u ponedjeljak.

Trilj

Pravo na božićnicu, odnosno poklon bon od 250 kuna imaju umirovljenici s područja grada Trilja čiji mjesečni iznos mirovine ne prelazi 1.800 kuna.

Trogir, Vinkovci, Zabok…

Božićnice dijele i Osijek, Ozalj, Trogir, Vinkovci, Solin, Metković, Beli Manastir, Garešnica, Zabok te općine Vrsi, Donji Mihaljevac, Kloštar Ivanić, Ljubešćica, Klinča Sela, Gračac i Veliki Bukovec. Koliko daju umirovljenicima i pod kojim uvjetima možete pročitati ovdje.

Slavonski Brod, Rovinj, Rijeka, Samobor…

Među prvima, isplatu božićnica najavili su Split, Opatija, Valpovo, Čazma, Jastrebarsko, Lepoglava, Varaždin, Dugo Selo, Kutina, Ližnjan, Slavonski Brod, Ilok, Vukovar, Ernestinovo, Antunovac, Velika Gorica, Rovinj, Rijeka (bonovi od 300 kuna), Samobor, Vrbovec, Zaprešić, Pleternica, Mursko Središće, Punat i Orehovica i Dubrava. Sve o njihovim božićnicama možete pročitati ovdje.

Novih 25 gradova i općina dijeli božićnice umirovljenicima. Sada ih je više od 65!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap