Mala općina donijela odluku o božićnicama – svim umirovljenicima 300 kuna!

Jasmina Grgurić
18. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Iako ljeto još uvijek traje, jedna malena općina u srcu Dalmacije isplanirala je financijsku pomoć za svoje starije građane. Umirovljenike će razveseliti u povodu božićnih blagdana, tako što će baš svi, neovisno o primanjima, dobiti po 300 kuna.

Tisno (Foto: Pixabay)

Izmjenama i dopunama programa socijalnih potreba Općine Tisno za 2019. godinu, ova proračunska stavka uvećana je na prijedlog načelnika Ivana Klarina za više od pola milijuna, točnije 575.000 kuna, od čega je veći dio namijenjen za božićnice svim umirovljenicima.

Najjeftiniji i najskuplji dom u Hrvatskoj: Zašto je smještaj u Raši 1.590, a u Tisnom 3.300 kuna?

Prvi je to put da malena općina na Murteru osigurava božićnice svojim umirovljenicima. Svaki od njih koji na području općine živi dulje od godine dana, neovisno o visini primanja, u prosincu će dobiti 300 kuna, što će proračun koštati ukupno 350.000 kuna.

Novac za ovu općinsku mjeru stvorio se kada je udžbenike za svu školsku djecu kupila država, a Općini Tisno ostalo je da se pobrine samo za radne materijale. Preostali dio namaknut je iz suficita proračuna, piše Rudina press.

“Općina Tisno nastoji što sustavnije voditi brigu o najosjetljivijim skupinama društva, među koje uz djecu svakako spadaju i umirovljenici. Božićnica je tek jedna od mjera kojima treću životnu dob u našim mjestima nastojimo učiniti sigurnijom i ljepšom  – rekao je načelnik Klarin.

Inače, Tisno je poznato po jednom od rijetkih domova za starije osobe koje je inicirala i izgradila sama Općina uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fonda. Dom je s radom počeo 2016. godine kao jedini na Murteru. Kako ostale općine na otoku nisu sudjelovale u projektu, cijena doma za stanovnike Tisnog je 3.300 kuna, a za ostale čak 5.800 kuna. Razliku između te dvije cijene za mještane putem subvencije financira Općina.

 

Mala općina donijela odluku o božićnicama – svim umirovljenicima 300 kuna!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap