Još je jedan dom podigao svoje cijene: Od 1. lipnja usluge su skuplje za 25 posto

Ana Kanazir
5. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Od 1. lipnja Dom za starije i nemoćne osobe u Đakovu ima novi cjenik za svoje sadašnje i buduće korisnike. Tako su usluge skuplje za 25 posto, a ovo je ujedno i prvo podizanje cijena od srpnja 2022. godine. Najskuplji smještaj je tako u novom stacionaru, za što će trebati izdvojiti 626 eura, dok je najniža cijena smještaja u dvokrevetnoj sobi s balkonom 443 eura. Ravnateljica ovog doma kaže kako je porast cijena posljedica rasta ulaznih troškova.

Noge umirovljenika; Predbožićna priredba u Domu za starije Maksimir Papuče, šlape

Korisnici Doma za starije | Foto: Mirovina.hr

Početkom godine su razni domovi za starije povisili cijene svojih usluga, a poskupljenje nije zaobišlo ni Dom za starije osobe Đakovo. Cjenik se može vidjeti na njihovim stranicama, a dobra je vijest da se cijene dodatnih usluga nisu mijenjale od studenoga 2023. godine.

Dom za starije i nemoćne Osijek
Ravnatelj Doma za starije u Osijeku: 'Na mjesto se čeka oko deset godina, a ne planiramo mijenjati cijene'

Neke cijene su ipak ostale iste

Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo je 1. lipnja podigao cijene svojih usluga. Tako će sada korisnici za jednokrevetnu sobu u potkrovlju morati izdvojiti 462 eura, a za jednokrevetnu sobu s balkonom 485 eura. S druge strane cijene nisu male ni za dvokrevetne sobe. Dvokrevetna soba s balkonom iznosi 443 eura, a dvokrevetna soba s balkonom i kupaonicom 454 eura. Najskuplji su kao i svugdje apartmani. Jednokrevetni apartmani košta 608 eura, a dvokrevetni 558 eura. Najskuplji je smještaj u novom stacionaru 626 eura, dok u stacionaru za smještaj treba izdvojiti 535 eura.

Dobra je vijest da su cijene dodatnih usluga poput mjesečnog dodatka na dijetalnu prehranu ili prijevoza korisnika ostale nepromijenjene od studenoga 2023. godine.

Radi se o porastu od 12,5 posto po godini

– Cijene naših usluga nisu mijenjane gotovo dvije godine, od 1. srpnja 2022., pa je to zapravo njihov porast od 12,5 posto po godini. Rast cijena usluga posljedica je rasta naših ulaznih troškova poput prehrane i dr. Novi cjenik usluga odobrio je i naš osnivač, Osječko-baranjska županija, koja nas sufinancira. Tri doma za starije – ovaj u Đakovu te oni u Osijeku i Belome Manastiru, a svima njima osnivač je Osječko-baranjska županija – imala su najniže cijene među domovima za starije u Republici Hrvatskoj, pogotovo Dom za starije u Đakovu, rekla je ravnateljica Doma Štefica Mikšić za glas-slavonije.hr.

Kao što smo već pisali ovdje, mnogi domovi diljem zemlje su ove godine povisili svoje cijene, dok neki to ne planiraju napraviti, poput Doma za starije u Osijeku. Ravnatelj ovog Doma nam je otkrio kako se cijene neće mijenjati. Oni su uspjeli racionalizacijom nekih stvari i uštedama zadržati cijene, objasnio nam je u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap