Jesu li pretjerali: Stranka umirovljenika saborske zastupnike nazvala ološem i bijedom

Jasmina Grgurić
20. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Ministra su nazvali budućim “kandidatom za emisiju Život na vagi”, zastupnika najveće oporbene stranke okarakterizirali kao “bivšeg ovisnika kojem je djevojka umrla od predoziranja”, dobar dio političara optužili za materijalnu korist te ih sveli na zajednički nazivnik “ološ i bijeda.”

Predsjednik Stranke umirovljenika, Lazar Grujić Snimak zaslona/N1

Priopćenja koja iz Stranke umirovljenika redovno pristižu na mail adrese medijskih kuća nisu ništa novo. Neka, s manjom ili većom težinom poruke, dospiju u javnost. Kao politička stranka, kojoj doduše birači nisu poklonili dovoljno povjerenje da bi imali svoje predstavničko mjesto u Saboru, ovoga su puta čini se ipak malo pretjerali.

Naime, iz Stranke umirovljenika osvrnuli su se na početak rada Hrvatskog sabora, i to u poprilično oštrom i optužujućem tonu, pri čemu nisu izostale ni brojne uvrede. Tako su ministra nazvali budućim “kandidatom za emisiju Život na vagi“, zastupnika najveće oporbene stranke okarakterizirali kao “bivšeg ovisnika kojem je djevojka umrla od predoziranja“, dobar dio političara optužili za materijalnu korist te ih sveli na zajednički nazivnik “ološ i bijeda.”

Jesu li pretjerali procijenite sami iz priopćenja pod nazivom “Dok je Sauche, Ronka, Vrdoljaka, Bandića… bit će i Plenkovićeve Vlade!” Reakciju Stranke umirovljenika koju potpisuje njezin predsjednik Lazar Grujić prenosimo u cijelosti:

“Početak zasjedanja hrvatskog sabora ali nažalost sve više i njegov cjelokupni rad ostat će zapamćen jedino kao izvor nadahnuća novinarima i predmet ismijavanja širokim masama. Naravno i političkim strankama pa se tako možemo i mi u Stranci umirovljenika osvrnuti na nekoliko detalja. Jedan od njih je kafansko obraćanje premijara s govornice ministru koji će uskoro postati i kandidat za emisiju Život na vagi s pitanjem koliko ima nezaposlenih. Nažalost svi znamo jako malo jer se većina Hrvata iselila i taj bi podatak trebao biti zabrinjavajući, a ne slavodobitnički.

Nadalje premijer ponovno ponavlja mantru o nekom povećanju mirovina, a riječ je samo o zakonskom usklađivanju iako bi nam i to najradije ukinuo. Ipak poput nekada popularnih vijenaca i kaktusa ovaj potonji epitet možemo dodijeliti bivšem SDP-ovcu koji će sve dok se ne promijeni predsjednik njegove bivše stranke javno podupirati vladajuće! Da nije žalosno, licimjerno, izdajnički, nekorektno, oportuno, sebično i tako dalje možda bi eventualno bilo smiješno. U sličnoj se situacji nalazi i veći dio zastupnika najveće oporbene stranke koji joj je otkazao poslušnost.

Kad znamo da su među njima i bivši ovisnik kojem je djevojka umrla od predoziranja, bivši ministri koji su u svom kratkom mandatu priskrbili kuću i stan, osigurali unosne javnobilježničke ugovore, turistički putovali u „Silikonsku dolinu“ ili izbjegavali vojnu obvezu nemamo se čemu čuditi. Sve su pozitivne ljudske vrijednosti i vrline ovime
uništene i loša slika se nezaustavljivo širi. Stoga bi zbog toga ako zbog ničega drugoga bilo bi poželjno, moralno opravdano i društverno korisno provesti što prije izbore. Jer sigurni smo kako bi nakon toga sva ta politička ološ i bijeda završila tamo gdje joj je i mjesto – u ropotarnici prošlosti.”

Jesu li pretjerali: Stranka umirovljenika saborske zastupnike nazvala ološem i bijedom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap