Jednokratna novčana pomoć u susjedstvu: Dobit će je svi umirovljenici u istom iznosu

Milan Dalmacija
27. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Uz dva usklađenja, umirovljenici u Srbiji mogu računati i na 20.000 dinara jednokratne pomoći. Predsjednik Aleksandar Vučić obećao je isplatiti novac svim umirovljenicima krajem studenog i početkom prosinca.

Umirovljenici Srbija | Foto: Ilustracija/VisualHunt

Nakon što je ministar financija Srbije, Siniša Mali ranije najavio kako će od 1. listopada mirovine biti usklađene za 5,5 posto, a od 1. siječnja sljedeće godine za dodatnih 14,8 posto, čini se kako se nastavlja izdašna pomoć iz državne blagajne.

Kako održati udio mirovina u plaći na razini od 50 posto? Susjedi imaju rješenje

Naime, predsjednik Aleksandar Vučić najavio je isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara (oko 170 eura). Otkrio je i kad će umirovljenici dobiti taj novac na svoje račune. Zanimljivo, za razliku od jednokratnog dodatka u Hrvatskoj, kojeg ne dobivaju svi umirovljenici i čiji iznos ovisi o visini mirovine, o čemu smo detaljno pisali ovdje, jednokratnu pomoć će u susjedstvu dobiti svi.

– Kao što znate, idemo na povećanje mirovina od 1. listopada, a zatim i od 1. siječnja. Ali, mi smo donijeli odluku da između 25. studenog i 5. prosinca isplatimo po 20.000 dinara svakom umirovljenika, prenosi Vučićeve riječi Espreso.

Uz spomenuta dva usklađivanja koja bi tamošnjim umirovljenicima trebala donijeti prosječnu mirovinu od otprilike 390 eura, država je odlučila za jednokratnu pomoć izdvojiti dodatnih 285 milijuna eura.

Copy link
Powered by Social Snap