Jedna banka će malo kasniti s isplatom mirovina u lipnju, a za to postoji i razlog

Ana Kanazir
15. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Neke banke mirovine isplaćuju prvog dana u mjesecu, a jedna od njih je i Hrvatska poštanska banka. Ipak, idući mjesec će ova banka umjesto 1. lipnja mirovine isplatiti 4. lipnja. Do ove promjene će doći zbog tehničkih prilagodba u sustavu zbog pripajanja Nove hrvatske banke, kako su najavili iz banke. Dobra je vijest da se od srpnja nastavlja isplata ‘po starome’.

novčanik

Mirovine | Foto: Canva

HNB je na svojim stranicama objavila važnu obavijest za sve umirovljenike, korisnike ove banke. Naime, u lipnju će mirovine isplatiti 4. lipnja, umjesto prvog dana u mjesecu.

Poznato je kako nekim umirovljenicima mirovina na račune sjeda prvog dana u mjesecu, a to najviše ovisi o samoj banci koja mirovine isplaćuje. Jedna od banaka koja mirovine isplaćuje ovako rano je i Hrvatska poštanska banka, odnosno HPB. Sada su najavili kako će iznimno u lipnju mirovine biti isplaćene tri dana kasnije. Odnosno, mirovine neće biti isplaćene 1. lipnja kao obično, već će sada to biti 4. lipnja. Razlog je tehnička prilagodba u sustavu slijedom pripajanja Nove hrvatske banke. Dobra je vijest kako će od srpnja ova banka dalje nastaviti s isplatom prvog dana u mjesecu.

Podsjetimo, prosječna mirovina je nakon posljednjeg usklađivanja mirovina prvi put prešla iznos od 500 eura te trenutno iznosi 513 eura. Ipak, oko 60 posto svih umirovljenika prima manje od toga, o čemu smo više pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap