Jedan grad provodi program osposobljavanja za njegovatelje starijih i nemoćnih osoba

Ana Kanazir
5. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom (DURA) i ove godine nastavlja provoditi program osposobljavanja za njegovatelje starijih i nemoćnih osoba. Upravo zato je i raspisan Javni poziv za program osposobljavanja njegovatelja. Prednost u programu osposobljavanja imaju nezaposlene osobe, a učenje će trajati ukupno 65 dana.

Ruka mlađe osobe na rukama starije osobe

Pomoć starijima | Pixabay

Dodatna prilika za posao, ali i za pomoć starijim osobama je program osposobljavanja za njegovatelje starijih osoba. Ovo se provodi u Dubrovniku, a troškove edukacije podmiruje Grad Dubrovnik.

Budući Dom za starije Dubrovnik
Pokrenuta je javna nabava za izgradnju Centra za starije u Dubrovniku, a u lipnju bi trebali početi radovi

Verificirani program osposobljavanja za njegovatelje starijih i nemoćnih provodi Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom. Sve se provodi zbog nedostatka navedenog kadra na dubrovačkom području. Osposobljavanje traje 65 dana, a broj polaznika je ograničen na 15 dok prednost imaju nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe. Rok prijave je do 26. ožujka.

Kako bi stekli ovo zvanje i bili osposobljeni, kandidati moraju položiti ispit i javljati se na oglase za posao njegovatelja koje im Grad ponudi. Ako se u godinu dana od polaganja ispita ne odazovu na poziv na otvoreno radno mjesto, morat će vratiti iznos troškova edukacije. Ovo nije prvi puta da se program održava pa je tako prošle godine navedenu edukaciju završilo devet polaznika koji su stekli zanimanje Njegovatelj/ica. Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap