Pokrenuta je javna nabava za izgradnju Centra za starije u Dubrovniku, a u lipnju bi trebali početi radovi

Ana Kanazir
3. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Grad Dubrovnik je pokrenuo postupak javne nabave za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik – Doma za starije i nemoćne koji će se nalaziti ispred Opće bolnice. U ovom Domu će biti 205 smještajnih kapaciteta, a pružat će se usluge za 410 korisnika. Uz to, njegove usluge će moći koristiti i vanjske osobe.

Budući Dom za starije Dubrovnik

Budući Dom za starije u Dubrovniku | Foto: Grad Dubrovnik

Novi Dom za starije osobe će se graditi pored bolnice u Dubrovniku na površini od 10.788 metara četvornih. Ovo je nakon 50 godina drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih osoba u gradu.

Dom za starije i nemoćne u Dubrovniku će osigurati 205 smještajnih kapaciteta i pružat će razne usluge za 410 korisnika. U njemu će biti jednokrevetne i dvokrevetne sobe, kao i restoran, liječnička ordinacija, prostori za fizikalnu terapiju, ali i društvene prostorije. Osim za korisnike Doma, pružat će se i usluge za vanjske korisnike poput fizikalne terapije, dostave hrane i pomoći u kući za slabije pokretne.

Trenutno je pokrenut postupak javne nabave za izgradnju Doma, a nakon toga se očekuje početak radova u lipnju ove godine. Realizacijom ovog projekta zadovoljit će se većina potreba smještaja dubrovačkih umirovljenika, kako piše na stranicama Grada Dubrovnika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap