Iz Mosta javili da su skupili dovoljno potpisa, umirovljenici podijeljeni oko referenduma

Josip Mihaljević
20. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

U subotu u ponoć istekao je dvotjedni rok za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv covid potvrda. Iz Mosta su javili kako su uspjeli, ali da će s definitivnom brojkom izaći u srijedu. Pitali smo umirovljenike što misle o tom referendumu i jako su podijeljeni.

Snimak zaslona/Youtube screenshot

Mostovci su u nedjelju objavili kako su uspjeli u prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma protiv “stožerokracije” i covid potvrda. S konačnim brojem prikupljenih potpisa nakon prebrojavanja izlaze u srijedu na konferenciji za medije, a sudeći prema objavama Mostovaca s društvenih mreža nekoliko dana prije isteka potpisa – bilo je jako tijesno. Podsjećamo, za raspisivanje referenduma bilo je potrebno skupiti 368.446 valjanih potpisa.

Kada je počelo prikupljanje potpisa, mi smo umirovljenike putem ankete pitali nekoliko pitanja o referendumu. I ranije ankete su pokazivale da su covid potvrde iznimno polarizirajuće u

mostovci
Mostovci protiv 'Stožerokracije': Kreću u referendum protiv Stožera i covid potvrda

društvu, a umirovljenici su i po pitanju referenduma podijeljeni na dva pola.

Od ukupno 1251 čitatelja, njih 617 (49.3 posto) je kazalo kako će dati svoj potpis i podržat će inicijativu na referendumu ako do njega dođe. Samo 20 ispitanika će dati potpis, ali će glasati protiv ako dođe do referenduma. Neodlučnih koji čekaju kako će se rasplesti situacija to jest neće dati potpis, a o referendumu će razmisliti je samo 56.

I sada dolazimo do drugog pola – 558 ispitanika (44.6 posto) je kazalo kako neće dati potpis i ne podržavaju ovo što Mostovci rade, a tako će i na mogućem referendumu glasati protiv.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap