Incident u zagrebačkom McDonald’su: Izbacili siromašnu staricu van uz pomoć policije

Josip Mihaljević
3. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Društvenim mrežama širi se priča o neugodnom incidentu u zagrebačkom McDonaldsu kod Glavnog kolodvora. Naime, zaposlenici su zajedno s policijom, izbacili siromašnu staricu koja tamo svakodnedno provodi dio svoga dana.

mcdonalds

Foto: Pixabay

Slobodna Dalmacija piše o incidentu koji se, navodno, ovog vikenda dogodio u McDonald’su kog Glavnog kolodvora u Zagrebu. Priča se širi i na društvenim mrežama, a radi se o neugodnom izbacivanju jedne starije žene. Pri izbacivanju su pomogli i zagrebački policajci.

Korisnica Facebooka tvrdi da je svjedočila cijelom događaju i optužila je zaposlenike McDonald’sa za nepotrebnu grubost. Njenu objavu možete pročitati ovdje:

Odgovorili iz restorana: “Naša je dužnost reagirati…”

Novinari Slobodne Dalmacije kontaktirali su PR službu McDonald’sa koja im ej potvrdila događaj, ali su se ogradili od optužbi. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovana,

Maksimalno se trudimo udovoljiti potrebama svojih gostiju i učiniti da se kod nas osjećaju ugodno i zadovoljno, te smatramo da je naša dužnost reagirati kad se gosti osjećaju ugroženo.

Iskreno nam je žao zbog životne situacije gospođe o kojoj je riječ, no u navedenom slučaju nismo utvrdili da je došlo do propusta naših djelatnika.

Slučaj koji navodite problem je na koji nas gosti McDonald’sa Pothodnik kontinuirano upozoravaju te nam se žale i pisanim putem i direktno u restoranu, govoreći kako ih neprimjereno ponašanje gospođe o kojoj pišete uznemiraje.

Ponekad rješavanje ovog problem zahtjeva i suradnju s lokalnom policijom”, napisali su.

Zbog sličnog problema u Americi – gosti imaju vremensko ograničenje jedenja od 30 minuta

Zbog sličnog problema, doduše u SAD-u, pojedini menadžeri restorana svim gostima su postavili vremenski limit od 30 minuta u kojima moraju dovršiti svoje jelo. Nakon isteka vremena, osoblje će ih ljubazno zamoliti da napuste objekt. Zašto, pitate se?

Nepopularnu odluku je tada morao objasniti menadžer restorana koji je prvi uveo to pravilo – od kada je počeo raditi, kontinuirano se susretao s problemima beskućnika koji su agresivno prosili, unutar i izvan samog objekta.

Zatim je dao primjere kako su često znali pronalaziti beskućnike u toaletu kako se tuširaju, ili pak kako spavaju u separeima. Zbog toga je uveo pravilo od 30 minuta.

Vratimo se na slučaj u Zagreb. McDonalds je jedan od restorana koji već dugi niz godina prešutno ‘tolerira’ takve slučajeve, a izbacivanja su relativno rijetke vijesti. Što mislite, kako bi se siromasi proveli u nekim drugim restoranima ili pak u državnim uredima? Sigurno gore nego u McDonald’su.

Incident u zagrebačkom McDonald’su: Izbacili siromašnu staricu van uz pomoć policije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap