Britanska policija elektrošokerom smirivala 91-godišnjakinju, a jedan je službenik suspendiran

Ana Kanazir
31. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenica u Velikoj Britaniji se posvađala s njegovateljem, a intervenirala je i policija. Ova 91-godišnjakinja je potom navodno pljunula policajca, a njegovi kolege su joj stavili lisice, prekrili glavu kapuljačom i prema njoj uperili elektrošoker. Ovaj čin nasilja iz policije ne smiju komentirati za javnost, ali poznato je da je policajac suspendiran.

Policijac s leđa

Foto: Pixabay

Neobičan slučaj policijskog nasilja se dogodio u Velikoj Britaniji. Naime, policija je pozvana u dom starice, a prema njihovim riječima, ona je pljunula jednog policajca, na što su ostali reagirali vrlo burno.

Sve se dogodilo u domu umirovljenice u Peckhamu, 9. svibnja. Policija je rekla da je starica bila uznemirena i da je navodno pljunula jednog policajca, nakon čega su joj stavili lisice, mrežastu kapuljaču i uperili u nju elektrošoker.

Kako javljaju iz policije, jedan je službeni suspendiran, a pet drugih je stavljeno na ograničene dužnosti pa nemaju ni kontakte s javnošću.

– Iako ne želim unaprijed osuđivati ovaj proces, policajci znaju da moraju moći opravdati bilo kakvu upotrebu sile ili sputavanja, a to ćemo očekivati i od policajaca uključenih u ovaj incident, rekao je glavni nadzornik detektiva Seb Adjei-Addoh za BBC.

Sličan oblik nasilja se nedavno dogodio i u Australiji, gdje su policajci elektrošokerom napali dementnu umirovljenicu od 95 godina jer je imala nož i približavala im se sporim koracima. Umirovljenica je dobila elektrošokerom u leđa i u prsa, a na kraju je i preminula.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap