Samohrana majka ukrala novac od nepokretne i bolesne starije osobe, a sada je kažnjena

Ana Kanazir
10. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Bojana ima 43 godine i samohrana je majka, a u prosincu je u Kalinovcu kod Đurđevca ukrala 2.500 kuna, odnosno 331,83 eura od starice koja je nepokretna. Bojana je prodavala deku koju je umirovljenica htjela kupiti, ali kada je uzela novčanik u ruke, Bojana ga je otela, ukrala joj sav novac iz njega i pobjegla. Krađa u kući nije nikakva novost i zato uvijek treba biti oprezan u ovim situacijama.

Ilustracija: Pixabay

Sve se dogodilo u dnevnom boravku obiteljske kuće. Bolesna starica je ležala, dok je samohrana majka iz njezinih ruku uzela novčanik i novce. Nakon toga je novčanik bacila na krevet i pobjegla.

Osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora uz obvezu da žrtvi vrati ukradeni novac i plati troškove postupka u iznosu od 40 eura. Bojana do sada nije osuđivana i samohrana je majka pa su i to bile olakotne okolnosti kod izricanja presude, kako navodi Danica.hr.

Prevare na kućnom pragu su česte, pa uvijek treba biti posebno oprezan kod dolaska nepoznatih osoba koje žele ući u kuću. Nedavno je javnost zaokupio slučaj kada je 11 muškaraca i šest žena u mjesec dana prevarilo 27 umirovljenika, a predstavljali su se kao bankari ili policajci koji su žrtve tražili na uvid novčanice. Na kraju su i uhićeni, a detalje možete vidjeti ovdje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap