I ova dva grada isplatit će božićnice umirovljenicima, ali ne svima

Jasmina Grgurić
29. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Više od 40 gradova dosad je objavilo pozive umirovljenicima za isplatu božićnica. Iznosi i uvjeti novčane pomoći razlikuju se, a očekuje se da će ih biti još. Ovih dana još su dva grada obavijestila starije građane da će im isplatiti novac, ali većina ga ipak neće dobiti.

Foto: srednja.hr

Grad Crikvenica lani je povećao iznos božićnice za umirovljenike sa 150 na 300 kuna, a u tom iznosu i ove godine dobit će ih oni čija mirovina ne prelazi 2.500 kuna. Isplata počinje danas, a trajat će do 28. prosinca.

“Briga o sugrađanima starije životne dobi važan je segment te jedan od načina na koji im se možemo odužiti za sve trenutke i godine koje su oni proveli brinući o nama i osiguravajući nam sve što nam je bilo potrebno dok smo odrastali” – kazali su iz tamošnje gradske uprave.

Još 17 gradova dijeli božićnice umirovljenicima, sada ih je više od 40!

Grad Karlovac daruje umirovljenike, ali samo one koji su korisnici socijalnog programa Grada pa će tako božićnicu dobiti tek oko 400 umirovljenika.

Njih 350 dobit će iznos od 350 kuna, a preostalim umirovljenicima, čija je mirovina manja od 1.500 kuna, Grad će ove godine isplatiti veću božićnicu u iznosu od 450 kuna.

U gradskom proračunu za ovu je namjenu osigurano 150 tisuća kuna. Još 120 tisuća kuna namijenjeno je socijalno ugroženim obiteljima. Oni će biti darivani novčanim bonom za prehrambene i druge kućne potrepštine u vrijednosti od 250 do 800 kuna, ovisno o broju članova obitelji. Ovaj oblik pomoći primit će ukupno 370 karlovačkih obitelji, izvijestili su iz gradske uprave.

Preostalih oko 40 gradova koji ove godine dosad isplaćuju božićnicu starijim građanima možete potražiti na ovom linku.

I ova dva grada isplatit će božićnice umirovljenicima, ali ne svima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap