HSU-ovka na rubu suza: “Bila sam u domu za starije. Izvana juj, iznutra fuj”

Josip Mihaljević
21. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Županijska vijećnica Jadranka Bahlen (HSU) govorila je o stanju varaždinskog Doma za starije i nemoćne na sjednici Županijske skupštine. U emotivnom govoru na rubu suza kazala je kako dom izvana izgleda lijepo, ali unutrašnjost ju je zgrozila.

dom za starije varaždin

Foto: Dom za starije i nemoćne u Varaždinu | Youtube screenshot

Dom za starije u Varaždinu nedavno je imao energetsku obnovu, ali stanje u unutrašnjosti nije zadovoljavajuće. O tomu se slaže niz županijskih vijećnika Varaždinske županije koji su o domu diskutirali na sjednici Županijske skupštine u srijedu.

Bahlen: Prostorija s TV-om je zatvorena je već tri četiri godine jer cure cijevi

HSU-ova Jadranka Bahlen bila je najdirektnija, na rubu suza ispričala je svoja iskustva jer je nedavno posjetila dom, pišu varazdinske-vijesti.hr.

“Nakon pune četiri godine bila sam u Domu umirovljenika. Plakala sam kad sam vidjela kakvo je stanje iznutra. Izvana juj, iznutra fuj. Nažalost gospodine Vugrin. Četiri godine ste bili na vlasti, vaša ravnateljica je bila, a ogromna TV sala, gdje su se umirovljenici okupljali, zatvorena je zbog toga što cijevi cure.

Već tri, četiri godine. Da ne govorim o kuhinji, o sobama. Ako ste željeli nešto napraviti za umirovljenike, što ste čekali četiri godine? Ovo što se nalazi unutra naši umirovljenici nisu zaslužili, niti djelatnici koji rade u Domu”, poručila je Bahlen.

Vijećnici su raspravljali Izvješću o radu i financijskom poslovanju Doma, a složni su oko toga da su kapaciteti premali.

Novi ravnatelj: Da ste bili u domu vidjeli biste isto što je vidjela vijećnica Bahlen

Vijećnik Reformista Krešimir Horvat optužio je Ministarstvo rada da u Dom ne ulažu dovoljno novca. Sjednici je nazočio i novi ravnatelj doma Alen Runac koji je vijećnicima poručio da je bolje da nisu posjetili Dom jer bi onda vidjeli ono što je vidjela HSU-ova vijećnica Jadranka Bahlen.

“Naravno da nije kriva ni ravnateljica, ni Ratko da su loše izvedeni radovi, ali je tu problem da nitko nije reagirao na loše izvedene radove. JA sam tamo dva tjedna. Prvi tjedan odmah sam zvao nadzornog inženjera i izvođače jer oni to moraju sanirati. Zvao sam i sudskog vještaka, a do tada nitko nije reagirao. (…) Mi smo bili kod ministra Marina (Piletića, op.a.) koji je ministar tjedan dana. Po korisniku dobivamo 1.021 kunu, a Čakovec, primjerice, 1.643 po korisniku iako mi imamo više korisnika u Domu.

Nemojte se brinuti, radimo svoj posao i sigurno ću dati sve od sebe da probamo i neke nove sadržaje uvesti u Dom, a ovo goruće ćemo riješiti”, poručio je novi ravnatelj Alen Runac.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap