Hrvatska dobila još jednu umirovljeničku stranku: “Cilj je riješiti nagomilane probleme”

Josip Mihaljević
31. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatska je dobila još jednu umirovljeničku političku stranku – Hrvatski Umirovljenici Zajedno (HUZ). Vodi ju umirovljenik iz Samobora Branko Spajić, a stranka se već spojila s jednom postojećom umirovljeničkom strankom.

Ilustracija: Pixabay

Hrvatski Umirovljenici Zajedno iliti HUZ ime je nove umirovljeničke stranke koja se službeno registrirala 8. prosinca ove godine. Predsjednik stranke je samoborski umirovljeni inženjer Branko Spajić:

“Poštovani umirovljenici! Nekolicina entuzijasta odlučili smo registrirati još jednu političku stranku sa ciljem da se uistinu pomogne umirovljeničkoj populaciji u rješavanju nagomilanih problema”, poručio je preko društvenih mreža.

Iz HUZ-a poručuju kako su svjesni da u Hrvatskoj postoji već 12 političkih stranaka koje nominalno zastupaju umirovljenike. Svjesni su da umirovljenici imaju tek jednog predstavnika u Saboru, ali navode da s njegovim radom “ne mogu biti zadovoljni”.

U Hrvatskoj aktivno djeluje 13 umirovljeničkih stranaka: Evo popisa

“Nadamo se da će našu ideju slijediti i druge umirovljeničke stranke, udruge i pojedinci kojima ćemo ponuditi suradnju. Samo zajedno možemo ostvariti zadane ciljeve te time olakšati život umirovljenika”, poručio je Spajić.

Već su se spojili s postojećom umirovljeničkom strankom

Stranka je registrirana 8. prosinca, a već su se spojili s postojećom umirovljeničkom strankom. Radi se o Stranci umirovljenika Hrvatske-Blok umirovljenici zajedno (SUH) koja je potom izbrisana iz Registra političkih stranaka.

Inače, kraticu SUH umirovljenici najčešće prepoznaju kao Sindikat umirovljenika Hrvatske, a drugi dio imena (Blok umirovljenici zajedno) su već samostalna politička stranka koju vodi Milivoj Špika.

Poštovani umirovljenici!

Umirovljenički problemi su nam svakoga dana sve veći a pogotovo u ovo doba COVID-19. Rijetko…

Posted by Hrvatski Umirovljenici Zajedno HUZ on Monday, 28 December 2020

 

Hrvatska dobila još jednu umirovljeničku stranku: “Cilj je riješiti nagomilane probleme”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap