Osnovali stranku prije dva mjeseca, sad ju gase: “Hrvatski umirovljenici zajedno” prelaze u HSU

Josip Mihaljević
12. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Prije dva mjeseca registrirana je nova umirovljenička stranka Hrvatski umirovljenici zajedno (HUZ). Predsjednik te stranke Branko Spajić tada je izrazio nezadovoljstvo radom ostalih umirovljeničkih stranaka. Dva mjeseca kasnije, kompletno vodstvo i članovi prelaze u HSU, a HUZ će kao stranku ugasiti.

gabricevic spajic

Foto: Banko Spajić (HUZ) i Veselko Gabričević (HSU) | press

Prije otprilike dva mjeseca registrirana je umirovljenička stranka Hrvatski umirovljenici zajedno. Njen predsjednik Branko Spajić tada je komunicirao kako je nezadovoljan radom dosadašnji umirovljeničkih stranaka. S gospodinom Spajićem smo na portalu Mirovina.hr obavili i razgovor u kojem nije skrivao da se razgovara s Hrvatskom strankom umirovljenika o ujedinjenju, a danas su to ujedinjenje službeno dogovorili.

HUZ Branko Spajić
Razgovor sa šefom nove umirovljeničke stranke: "Želim da umirovljenici ujedinjeno izađu na izbore"

“Hrvatska stranka umirovljenika potpisala je danas, 12. veljače 2021. g., sporazum o prelasku u HSU s političkom strankom Hrvatski umirovljenici zajedno”, obavještavaju putem priopćenja iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević primio je danas predsjednika HUZ-a Branka Spajića te su sve dogovorili. Čelnici HUZ-a su se obvezali da će u roku od sedam dana podnijeti zahtjev za gašenje stranke Ministarstvu pravosuđa i uprave te da će cjelokupno njihovo članstvo prijeći u organizacijske oblike HSU-a.

Novi članovi, napominju iz HSU-a, nisu tražili nikakve funkcije u novoj stranci te su ispunili pristupnice.

Oba čelnika izrazila su zadovoljstvo ovim “umirovljeničkim transferom”:

“Nadam se da će i ostale umirovljeničke stranke slijediti njihov primjer”, poručio je šef HSU-a Veselko Gabričević.

Osnovali stranku prije dva mjeseca, sad ju gase: “Hrvatski umirovljenici zajedno” prelaze u HSU
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap