Hrelja traži glasove umirovljenika: “U uniji ima dosta sredstava za ljude treće životne dobi”

Josip Mihaljević
29. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja dio je Amsterdamske koalicije, a na njihovoj listi od 12 kandidata nalazi se na četvrtom mjestu.

Silvano Hrelja Snimak zaslona/Večernji TV

Silvano Hrelja i HSU čine nezanemariv dio Amsterdamske koalicije, a tijekom predizborne kampanje obilazi lokalne ogranke HSU-a i poziva ih da izađu na izbore.

Ovih dana održao je i tribinu u Požegi u poprilično popunjenoj dvorani Obrtničkog doma, piše pozega.eu.

“Nakon Slovenije mi bi bila druga zemlja u EU koja bi mojim izborim imala zastupnika iz redova umirovljenika, a zasigurno bi to bilo korisno ako promišljeno i sustavno radimo jer u uniji ima dosta sredstava za ljude treće životne dobi počevši od socijalnog fonda do drugih izvora”, istaknuo je Hrelja.

Kao jedan primjer toga, istaknuo je njihovu inicijativu o ugradnji dizala u zgrade. Ta priča kod nas nije prošla “jer se išlo kroz nadležno ministarstvo, a to bi trebalo spustiti na niže razine”, kazao je Hrelja.

“Zalagat ću se za postizanje standarda svih umirovljenika unutar EU kako bi oni sa mirovinama u svojim zemljama mogli jednako kupovati što znači da bi imali jednake mogućnosti”, najavio je.

Očekuje minimalno 15 do 20 tisuća glasova umirovljenika, a te brojke opravdava činjenicom “da je HSU sudjelujući u izvršnoj vlasti do sada svojoj populaciji donijela dosta pozitivnih pomaka, pogotovo u podizanju standarda kroz povlastice i rast mirovina”, kazao je, dodajući kako sa postignutim ni izbliza nisu zadovoljni.

Hrelja traži glasove umirovljenika: “U uniji ima dosta sredstava za ljude treće životne dobi”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap