Hrelja odgovorio Jasni Petrović: “Njena imovina premašuje moju, a na toj stranici samo navlači mržnju”

Josip Mihaljević
10. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Jasna Petrović iz Sindikata umirovljenika Hrvatske žestoko se obrušila na HSU-ovog Silvana Hrelju putem društvenih mreža jer je vladajućoj većini ponudio svoju ruku u parlamentu ako u sljedećih godinu dana usvoje zakon prema kojem bi preživjeli bračni partner mogao naslijediti mirovinu pokojnog partnera. Evo što joj je odgovorio Hrelja.

Silvano Hrelja (Snimak zaslona/HRT)

Umirovljeničke udruge ponovno ratuju sa saborskim zastupnikom Silvanom Hreljom. Podsjetimo, Hrelja je prije nekoliko dana poručio Vladi da je spreman sjesti za stol o eventualnom podržavanju vladajuće koalicije ako do 1. srpnja iduće godine donesu novi model obiteljskih mirovina. HSU-ov zakonski prijedlog, kojeg je Vlada ranije odbila, omogućio bi nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera i vrijedio bi retroaktivno za sve korisnike obiteljskih mirovina.

Iz Sindikata umirovljenika su na tu vijest reagirali poprilično agresivno, navodeći kako je Hrelja zadnji put prešao na stranu vladajućih kako bi nacionalizirao dugove za oko 4.000 umirovljenika iz privatnog mirovinskog osiguranja Royal. Također, podsjetili su da je u Sabor došao kao 45-godišnjak zastupati umirovljenike i da je od tada do danas primio preko četiri milijuna kuna plaće. Zasmetalo im je što se “petlja” u novi model obiteljskih mirovina iako zna da radna skupina Ministarstva rada već radi na tomu, iako je i sama Jasna Petrović, koja je članica spomenute radne skupine, kritizirala sporost procesa i čak iznijela sumnje da će Vlada “nasamariti” umirovljenike tako da novi model obiteljske mirovine vrijedi samo za nove umirovljenike, a postojeći korisnici bi ostali na starom.

Ne treba posebno isticati da bi i Sindikat i HSU bili iznimno zadovoljni kada bi predloženi novi model obiteljskih mirovina zaživio, no to je ostalo u drugom planu.

Hrelja: Njena imovina višestruko premašuje moju

Hrelja je jučer na svom Facebook profilu odgovorio na navode Sindikata umirovljenika.

silvano hrelja
Hrelja otkrio što je preduvjet za suradnju s Plenkovićem: Ovo bi čak i umirovljenici podržali!

“U ponedjeljak se žalila kako Vlada oteže na besmislenim (!!!) sastancima (na kojima sama sjedi!!!), u utorak piše kako zločesti zastupnik ima veliku plaću i kako je suradnja koju sam ponudio to jutro za obiteljske mirovine samo varka… kojom bih dobio što točno? Pomoć za obiteljske umirovljenice isto kako sam dobio za Royal umirovljenike? “Muljam” da bi netko dobio bolju mirovinu? Sram me i stid bilo”, započeo je Hrelja.

Kaže kako je stalno i dosadno isticanje kako zastupnici imaju veliku plaću zapravo očajnički argument koji graniči s tragikomičnim jer “dolazi od nekoga čija imovina višestruko premašuje moju”:

“Razlika između mene i čelnice umirovljeničkih udruga je što je moja imovinska kartica javna. Da je njihova, vidjeli biste da se mogu samo posramljeno sakriti. Eto, kad se baš to ističe, budimo otvoreni do kraja (…)

Ovaj status gospođe Petrović je novo dno nakon što sam stvarno mislio da su zagrebali dno dna. Umjesto da podrži što bi se možda obiteljske mirovine mogle riješiti prije… navlači mržnju na toj stranici čiji je naziv ruganje s obzirom na to koliko ometaju svaki pravi pokušaj promjene i poboljšanja života siromašnih građana”, nastavlja Hrelja.

“Dosta mi je spinova i parazitiranja na bijedi građana”

Hrelja kaže kako inače ignorira sve takve upise, a sada je odlučio reagirati jer mu je dosta “spinova, lažnih suza, lažne empatije, socijalnih narikača i parazitiranja na bijedi građana.”

hrelja petrovic
Petrović o Hrelji: Zastupa umirovljenike od svoje 45. godine, u Saboru primio preko 4 milijuna kuna

“Ako stvarno želiš pomoći, podržat ćeš svako rješenje i svaki pokušaj ubrzavanja rješenja. Ako pak imaš neki drugi interes, onda ćeš na vijest da zastupnik želi nešto dobiti za umirovljenike huškati na tog zastupnika.

Pokušavam donijeti čašu vode žednima, a ove mi stalno bacaju klipove pod noge. Zašto bi to netko radio? Na pitanje odgovor nemojte čekati nego si ga dajte sami”, zaključio je Hrelja.

Biste li "oprostili" Hrelji ako prijeđe na stranu saborske većine u slučaju da izbori nasljeđivanje mirovina u Hrvatskoj?

Hrelja odgovorio Jasni Petrović: “Njena imovina premašuje moju, a na toj stranici samo navlači mržnju”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap