Horor u susjedstvu: Zbog mirovine majku ostavio da trune na trosjedu

Jasmina Grgurić Zanze
22. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Sin je majku ostavio da mjesecima trune na trosjedu na kojem je umrla dok ju je hranio jogurtom. Žena je imala 90 godina, a njezin 63-godišnji sin mirno je priznao da njezinu smrt nije prijavio samo kako bi primao njezinu mirovinu.

Foto: Pixabay

Ovoga tjedna čak dvije vijesti o podizanju mirovina pokojnika šokirale su domaću i svjetsku javnost, ne računajući kao najveći šok tijelo sestre pronađeno u škrinji, što s mirovinom, barem se nadamo, nema nikakve veze.

Da su osobe zatajile smrt bližnjih događalo se i ranije. No, ovih dana jedna je optužnica otkrila slučaj umirovljenika koji je čak deset godina skrivao smrt svoga punca i uredno svakog mjeseca podizao njegovu mirovinu. Ipak, puno gora stvar dogodila se u Italiji, gdje slučaj iz istih motiva poprima prizor filmova strave i užasa.

Umirovljenik deset godina podizao mirovinu pokojnog punca

Naime, muškarac na sjeveru Italije mjesecima je u kući držao mumificiranu majku kako bi i dalje primao njezinu mirovinu. Njenu smrt nije prijavio pa je tijelo 90-godišnje žene jednostavno ostavio da trune na kauču na kojem je i umrla.

Tijelo Albe Peirano otkriveno je nakon što je njezin liječnik, koji je nije čuo neko vrijeme, zamolio policiju da provjeri što je s njom. Pronašli su truplo koje nije taknuto od smrti vjerojatno u kolovozu, prenosi N1.

“To je vrlo tužna i apsurdna priča”, rekao je tužitelj Giovanni Battista Ferro u Savoni dodajući da je mrtvozornik koji je pregledao mumificirano truplo rekao da nikad nije tako nešto vidio.

Njezin sin, 63-godišnji Franco Sirello, rekao je tužitelju da je majka preminula dok ju je hranio jogurtom. Mirno je priznao da je zatajio njezinu smrt kako bi i dalje primao njezinu mirovinu.

Slučaj se dogodio u kući u mjestu Albisola nedaleko Savone u kojoj je Sirello živio s autističnim sinom u kasnim 20-im godinama života. Susjedi su policiji rekli kako nisu primijetili ništa neobično.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap