Ostali gradovi, ugledajte se na Umag: Umirovljenicima božićnice od 1.200 do 4.200 kuna!

Josip Mihaljević
21. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Umirovljenici diljem Hrvatske su s pravom ogorčeni na iznose božićnica, koje uz cenzuse iznose iznose oko 100-300 kuna. Ipak, znali smo da će netko pokazati kako bi to trebalo izgledati u praksi – Umag svojim umirovljenicima daje pravu božićnicu, a ovisono o uvjetima ona može narasti do 4.200 kuna!

Foto: srednja.hr

Grad Umag je i ove godine za svoje umirovljenike osigurao uistinu prigodne božićnice, koje su među najvećima, ako ne i najveće u cijeloj Hrvatskoj.

Pravo na potporu ostvaruju svi umirovljenici čija je mirovina jedini izvor osobnih prihoda i niža je od 1.800 kuna. Ako udovoljavate ovakvom uvjetu, imate pravo na božićnicu u iznosu od 1.200 do 4.200 kuna!

Oni će ovisno o visini svojih mirovina biti podijeljeni u nekoliko “razreda”:

Oni s mirovinama ispod 800 kuna dobit će maksimalni iznos božićnice – 4.200 kn. Za svakih 250 kuna veće mirovine, iznos božićnice pada za 1.000 kuna. Tako će najveći iznos dobiti oni najpotrebitiji. Iz grada su nam potvrdili da će božićnice u Umagu primiti oko 110 umirovljenika, dok će njih dvadesetak biti u razredu s maksimalnim iznosom.

“Želja nam je stvoriti najbolje uvjete za život najmlađih sugrađana, koji predstavljaju našu budućnost, ali i pomoći svim našim umirovljenicima. Upravo su nas naši građani treće životne dobi zadužili u razvoju naše male zajednice. Mi cijenimo i razumijemo što je zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju, tako nesebično i bezrezervno napravili”, zaključio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Iz službenog gradskog priopćenja navode kako je Umag grad koji prednjači na listi gradova s najvalitetnijim uvjetima života, a sve zahvaljujući izgrađenom sustavu vrijednosti.

Vlastitim sredstvima su izgradili Dom za starije i nemoćne osobe koji je vrijedan gotovo 40 milijuna kuna, a za godišnji rad izdvajaju 10,5 milijuna kuna. Uz to, grad svojim građanima sufinancira boravak u Domu do 40 posto, a sama ustanova je od struke priznata kao jedna od najuzornijih u regiji.

Što se tiče ostatka Hrvatske, situaciju s božićnicama možete provjeriti ovdje:

Novih 25 gradova i općina dijeli božićnice umirovljenicima. Sada ih je više od 65!

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap