Grad uvodi besplatni javni prijevoz za umirovljenike s malom mirovinom

Jasmina Grgurić
9. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Nekada su se vozili po povlaštenim cijenama, a od iduće godine moći će to činiti besplatno. Riječ je o umirovljenicima s malenim mirovinama koji za autobusnu ili tramvajsku kartu, ni po za njih povoljnijim cijenama, često nemaju. Jedan grad dosjetio se omogućiti im da javni prijevoz koriste bez plaćanja, a takvu bi praksu trebali uvesti i svi ostali za svoje starije građane, pogotovo u jeku gospodarske krize izazvane pandemijom.

Stariji građani u Sisku najveći su korisnici javnog prijevoza (foto: J. Grgurić/Mirovina.hr)

Umirovljenici grada Siska s mirovinom manjom od 1.500 kuna od Nove godine moći će se po novom besplatno voziti autobusima Auto prometa. Inače, cijena pojedinačne karte je 10 kuna, dok umirovljenici, osobe starije od 65 godina te osobe s invaliditetom plaćaju 3 kune. Oni s najnižim mirovinama od 1. siječnja više neće plaćati ništa.

Umirovljenici iz susjedne zemlje dobili besplatan javni prijevoz!

Iz Auto prometa Sisak obavještavaju kako je, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, od 9. prosinca potrebno doći na blagajnu autobusnog kolodvora Sisak i predočiti osobnu iskaznicu, isplatni odrezak mirovine i postojeću S-karticu za izdavanje nove koja će se koristiti od 1. siječnja 2021. godine. Ukoliko umirovljenik do sada nije imao S-karticu, potrebno je donijeti jednu sliku veličine za osobne dokumente za njezinu izradu.

Postojeća S-kartica može se i dalje koristiti za ostvarivanje povlaštene cijene, a umirovljenik koji s nje ne potroši sav novac do 1. siječnja 2021. godine, bit će mu vraćen na blagajni nakon 31. prosinca 2020. godine, obavijestili su danas iz gradske uprave.

Grad uvodi besplatni javni prijevoz za umirovljenike s malom mirovinom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap