Grad umirovljenicima u krizi udvostručio iznos božićnica!

Jasmina Grgurić
20. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Sve je više gradova koji uoči blagdana umirovljenicima upućuju pozive da se prijave za božićnicu. No, neke od njih gospodarska kriza izazvana pandemijom potaknula je da iznose tih novčanih pomoći udvostruče.

Foto: Mirovina.hr

Crikvenica je ove godine odlučila udvostručiti dosadašnje iznose božićnica koje dijele umirovljenicima. Tako će umjesto 150 kuna svi oni s mirovinom do 2.500 kuna dobiti 300 kuna.

“Kako bi uljepšali našim umirovljenicima predstojeće blagdane, iznos božićnica koji smo do sada isplaćivali, ove godine će biti udvostručen. Dakle, umjesto dosadašnjih 150,00 kuna, ove godine umirovljenici čija je mirovina 2.500,00 kuna ili manje, dobit će 300,00 kuna božićnice od Grada Crikvenice” – kazala je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Općina svima starijima od 65 dijeli 400 kuna za Božić, neovisno o visini mirovine!

Tako će stariji građani u gospodarskoj krizi dobiti više nego inače. Zbog epidemije božićnice će se dijeliti drugačije nego inače, u poslovnicama FINA-e već od 23. studenog pa sve do 28. prosinca. Uz predočenje potrebnih dokumenata, umjesto umirovljenika novac može podići i netko drugi.

Briga o sugrađanima starije životne dobi važan je segment te jedan od načina na koji im se možemo odužiti za sve trenutke i godine koje su oni proveli brinući o nama i osiguravajući nam sve što nam je bilo potrebno dok smo odrastali, poručuju iz Grada Crikvenice.

Grad umirovljenicima u krizi udvostručio iznos božićnica!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap