Grad Split traži mjesto za slobodne aktivnosti i dnevni boravak umirovljenika u vlastitim prostorima

Milan Dalmacija
9. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Socijalno vijeće Grada Splita zatražilo je od mjesnih odbora i kotareva da ih izvijeste o tome postoji li mogućnost da starije osobe koriste njihove prostore za svoje aktivnosti ili za dnevni boravak. Tek treba vidjeti koliki će odaziv biti, ali mjesta već ima.

Foto: Pixabay

Socijalno vijeće Grada Splita ovih je dana donijelo važan zaključak koji se tiče brojne populacije starijih osoba. Zatražit će od nadležnih službi da ispitaju postoji li mogućnost da starije osobe koriste prostorije mjesnih odbora i gradskih kotareva za druženja, pa čak i za organizirani dnevni boravak, piše Dalmacija danas.

Umirovljenici sjede u prostoriji za druženje u Domu za starije Maksimir
Dnevni boravak u Zagrebu: Znate li što je, kako funkcionira i kolike su cijene?

Uz to, poslali su i poziv kotarevima i mjesnim odborima da im se jave, ako imaju slobodne prostorije. Predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica, Mario Lolić odmah se javio.

– MO Žrnovnica će obavijestiti Socijalno vijeće Grada Splita da raspolažemo adekvatnim prostorom za organiziranje dnevnog boravka za starije osobe, tu prvenstveno mislim na vijećnicu MO. Pozdravljam ovu ideju i mislim da će se tim potezom riješiti ovakva potreba naših umirovljenika. O realizaciji iste obavijestit ćemo javnost, napisao je Lolić na društvenim mrežama.

U Gradu Zagrebu umirovljeničke udruge već godinama koriste prostorije mjesnih odbora i gradskih četvrti za svoje aktivnosti. Dnevni boravci su, pak, organizirani u sklopu Domova za starije osobe, o čemu više možete čitati ovdje. Treba reći kako Grad Split nije jedini koji pokreće dnevne boravke za starije osobe. U Općini Matulji već primaju prijave zainteresiranih umirovljenika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap