Umirovljenici će u Crikvenici uživati u nordijskom hodanju, donosimo detalje

Ana Kanazir
17. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenici u Crikvenici u srijedu, 20. rujna mogu uživati u nordijskom hodanju. Ova aktivnost se provodi u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila, a sam organizator je Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica. Iako je prvenstveno namijenjeno umirovljenicima, svi se mogu pridružiti hodanju.

umirovljenici u šumi na nordijskom hodanju

Foto: Nordijsko hodanje | Pixabay

Nordijsko hodanje za umirovljenike je organizirano u Crikvenici u srijedu s početkom u 16 sati, a glavni organizator je Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica u suradnji s Klubom za športsku rekreaciju Gorovo.

Nordijsko hodanje ima brojne prednosti za organizam koji su vidljivi već nakon 12 tjedana, a dobro je za srce, poboljšanje cirkulacije, smanjenje krvnog tlaka, kao i za rješavanje stresa. Više o svemu nam je u ovom tekstu ispričao glavni trener nordijskog hodanja u DŠR Aktivan Život, Borna Šeremet.

Upravo je ova aktivnost odabrana za umirovljenike za obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila u Crikvenici, piše Robert Šimonović za Novi list. Hodanje počinje u srijedu, 20. rujna, a polazak je u 16 sati kod Plodina. Šetat će se uz Dubračinu, dok će se u Labirintu ljubavi održati lagane vježbe istezanja.

Svi koji nemaju štapove će iste moći iznajmiti kod voditelja akcije bez naknade, navodi Crveni križ, a poželjno je ponijet vlastitu bocu vode, dok se, kako kaži, hoda na vlastitu odgovornost.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap