Grad Dubrovnik će podići kredit za gradnju Doma za starije, a poznato je i u kojem iznosu

Ana Kanazir
21. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Nije novost da će se u Dubrovniku graditi novi Dom za starije ispod Opće bolnice Dubrovnik. Ipak, sada je na sjednici Gradskog vijeća odlučeno kako će Grad podići kredit za gradnju ovog Doma. Konačna cijena kredita je 7.248.747,34 eura, a rok otplate je deset godina.

Budući Dom za starije Dubrovnik

Budući Dom za starije u Dubrovniku | Foto: Grad Dubrovnik

Novi Dom za starije u Dubrovniku izgradit će se ispod Opće bolnice, a Dubrovnik će zahvaljujući njemu dobiti dodatnih 275 mjesta za smještaj sugrađana treće životne dobi. Građevinska dozvola je ishodovana, a kako bi se mogao izgraditi Grad će podići kredit.

Budući Dom za starije Dubrovnik
Pokrenuta je javna nabava za izgradnju Centra za starije u Dubrovniku, a u lipnju bi trebali početi radovi

Dom za starije u Dubrovniku će se djelomično financirati kreditom od Grada. Tako će Grad dići kredit na deset godine, dok je konačna cijena kredita 7.248.747,34 eura, prenosi dubrovackidnevnik.net.hr. Ovaj Dom će pružiti kvalitetnu njegu građanima i adekvatnu skrb, a trebao bi osigurati 275 mjesta za smještaj, o čemu smo više pisali i ovdje.

Projekt će se tako financirati kreditom, ali i sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, odnosno bespovratnim sredstvima Mehanizma za oporavak i otpornost 2021.-2026.

– Zalagat ću se da u kriterijima bude sadržano ima li netko obitelj, djecu, vrijednu nekretninu, a spada na teret društva. Na teret društva trebaju pasti oni koji nemaju pomoć, njima možda i besplatno ili uz neku manju naknadu, rekla je na sjednici vijećnica Olga Muratti.

Copy link
Powered by Social Snap