Grabar-Kitarović: “Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”

Josip Mihaljević
26. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek nije potvrdila svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat, iako ju vrh HDZ-a želi vidjeti u toj ulozi. U stranim medijima pojavile su se informacije kako je ona jedna od kandidata za visoku funkciju u EU. A predsjednica već drugi dan za redom daje izjave koje se mogu protumačiti kako bi karijeru mogla nastaviti negdje drugdje.

Kolinda Grabar Kitarović Snimak zaslona: HRT

Europski izbori su iza nas, ali Europski parlament mora odabrati novog šefa Europske komisije. Belgijski list Le Soir prije tjedan dana objavio je i iznenadio hrvatsku javnost – da su među kandidatima premijer Andrej Plenković i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Oni nisu posve jasno demantirali da bi mogli završiti u Europskoj komisiji, a posebice je zanimljiva pozicija aktualne predsjednice koja još uvijek nije istaknula svoju kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku.

Jučer je izjavila kako “posla ima uvijek u svijetu. Kada vam se jedna vrata zatvore, druga vam se otvore.” Danas je pak novinarima kazala, piše hr.n1info, sljedeće:

“Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”, izjavila je u danas u Vukovaru Grabar-Kitarović.

Upitana o tomu što će napraviti kada joj istekne predsjednički mandat, a ne uspije osvojiti drugi, dala je populistički odgovor i izbjegla pitanje:

“To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli”, kazala je predsjednica.

 

Grabar-Kitarović: “Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap