Grabar-Kitarović: “Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”

Josip Mihaljević
26. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek nije potvrdila svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat, iako ju vrh HDZ-a želi vidjeti u toj ulozi. U stranim medijima pojavile su se informacije kako je ona jedna od kandidata za visoku funkciju u EU. A predsjednica već drugi dan za redom daje izjave koje se mogu protumačiti kako bi karijeru mogla nastaviti negdje drugdje.

Kolinda Grabar Kitarović Snimak zaslona: HRT

Europski izbori su iza nas, ali Europski parlament mora odabrati novog šefa Europske komisije. Belgijski list Le Soir prije tjedan dana objavio je i iznenadio hrvatsku javnost – da su među kandidatima premijer Andrej Plenković i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Oni nisu posve jasno demantirali da bi mogli završiti u Europskoj komisiji, a posebice je zanimljiva pozicija aktualne predsjednice koja još uvijek nije istaknula svoju kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku.

Jučer je izjavila kako “posla ima uvijek u svijetu. Kada vam se jedna vrata zatvore, druga vam se otvore.” Danas je pak novinarima kazala, piše hr.n1info, sljedeće:

“Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”, izjavila je u danas u Vukovaru Grabar-Kitarović.

Upitana o tomu što će napraviti kada joj istekne predsjednički mandat, a ne uspije osvojiti drugi, dala je populistički odgovor i izbjegla pitanje:

“To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli”, kazala je predsjednica.