Kolinda trajno odustaje od ureda bivšeg predsjednika

Josip Mihaljević
17. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako trajno odustaje od Ureda bivšeg predsjednika. Kazala je kako ne želi državi raditi dodatne troškove jer u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema.

Kolinda Grabar Kitarović na Brijunima (Snimak zaslona: Jutarnji list/Youtube)

Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, čini se, odustaje od namjere da koristi Ured bivšeg predsjednika, saznaje N1.

kolinda
Kolinda podnijela zahtjev: Traži da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika

“Ne želim državi raditi dodatne troškove jer Vlada u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema, iako još nisam razgovarala s premijerom Plenkovićem namjeravam mu reći da odustajem od ureda”, kazala je bivša predsjednica za N1 televiziju.

Ipak, tvrdi da će nastaviti raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske.

“U konačnici, kada se situacija smiri mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi”, kazala je za N1.

Ured je zatražila sredinom veljače, a Vlada joj je dodijelila nekoliko soba u zgradi u Visokoj. Ta je zgrada značajno oštećena potresom i statički više nije sigurna.

Izvor N1 televizije tvrdi kako je bivša predsjednica nezainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne planira biti ni dnevnopolitički komentator.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap