Predizborno obećanje: Bivša predsjednica i službeno ide u Visoku, tamo će joj biti novi ured

Josip Mihaljević
21. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Ministarstvo državne imovine službeno je u četvrtak potvrdilo da će Ured bivše predsjednice biti na adresi Visoka 22. Podsjećamo da se radi o istoj adresi za koju je predsjednica koketirala da bi mogla preseliti rezidenciju predsjednice. Sada će tamo imati Ured predsjednice Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti.

kolinda grabar kitarović

Foto: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović | Youtube screenshot

Na sjednici Vlade u četvrtak donesena je Uredba o Uredu predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, a Ministarstvo državne imovine je istoga dana potvrdilo dać e Ured bivše predsjednice biti na adresi Visoka 22.

Vlada na temelju zahtjeva predsjednika RH kojem je prestala dužnost donosi odluku o osnivanju Ureda predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti. U kratkom roku, nakon donošenja Odluke na Vladi, bit će omogućen obilazak ureda bivše predsjednice, priopćili su iz Ministarstva državne imovine.

Podsjećamo da se radi o istoj lokaciji, za koju je Kolinda u predizbornoj kampanji ozbiljno koketirala da će tamo službeno preseliti “pravi” Ured Predsjednice, no u pet godina na Pantovčaku do se nije dogodilo.

Sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika RH, Kolinda Grabar-Kitarović imat će pravo na dva službenika, vozača i službeni automobil.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap