Gerontološki tulum u srcu Zagreba: Jubilarno izdanje najvećeg okupljanja starijih osoba donosi mnoštvo sadržaja

Milan Dalmacija
28. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Jubilarni 20. Gerontološki tulum održat će se ovog petka na zagrebačkom Zrinjevcu. Trosatni program nudit će mnoštvo zabavnih, zdravstvenih, preventivnih i edukativnih sadržaja.

Gerontološki tulum opravdao je svoj naziv zbog reda pjesme i plesa. | Foto: Mirovina.hr

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji ove godine pada u nedjelju, Grad Zagreb organizira tradicionalnu manifestaciju pod nazivom Gerontološki tulum. Riječ je o događaju namijenjenom starijim osobama koje ove godine bilježi svoje jubilarno 20. izdanje. Ovogodišnje izdanje održat će se u petak, 29. rujna od 10 do 13 sati na Zrinjevcu.

Najbolji tulum u gradu: Tomašević posjetio umirovljenike koji su predstavili svoje vještine i dobro se zabavili

U bogatom trosatnom programu, koji će se istovremeno odvijati u paviljonu i na štandovima, sudionici će prezentirati svoje usluge, aktivnosti, programe i projekte za osobe starije životne dobi. U kulturno-zabavnom programu nastupit će rekreativne i plesne grupe domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba, kulturno-umjetnička društva, članovi udruga umirovljenika i mnogi drugi.

Na štandovima će predstavnici domova za starije osobe, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, domova zdravlja te brojni drugi sudionici prezentirati svoje programske aktivnosti. U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su mjerenje tlaka i šećera, vitamina i minerala, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

– Pozivamo građane svih uzrasta da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba i uživaju na tulumu koji je organiziran sa željom da se istakne važnost skrbi prema našim sugrađanima starije životne dobi. Kao poseban gost na manifestaciji nastupit će Luka Bulić, poručili su iz Grada Zagreba.

Međunarodni dan starijih osoba obilježit će i platforma Umirovljenici zajedno okupljanjem na Trgu bana Jelačića te nekoliko udruga umirovljenika bogatim programom na Bundeku. Kakva je atmosfera bila na prošlogodišnjem Gerontološkom tulumu možete vidjeti ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap