Fotofiniš: Sindikati objavili koliko su prikupili, nedostaje im manje od 70 tisuća potpisa!

Josip Mihaljević
8. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Sindikati su u ponedjeljak objavili da su skupili 247.835 potppisa, a za raspisivanje referenduma im je potrebno 373.568 potppisa. Danas su ažurirali broj prikupljenih i sve upućuje da sindikate u subotu do ponoći, kada je krajnji rok prikupljanja potpisa, očekuje fotofiniš.

Foto: Facebook

Predstavnici inicijative ’67 je previše’ danas su objavili novi broj prikupljenih potpisa. U ponedjeljak su imali 247.835, a danas imaju već 306.744 potpisa, piše hr.n1info.com. Za raspisivanje referenduma je pak potrebno 373.568 potpisa.

Sutra bi mogao biti ‘suh’ dan za prikupljanje potpisa, budući da se diljem zemlje očekuju pljuskovi i grmljavina, s nešto nižom dnevnom temperaturom od uobičajenog svibanjskog prosjeka.

Ipak, današnji dan, kao i petak i subota izgledaju nešto obećavajuće za volontere koji potpise prikupljaju na tristotinjak štandova u dvjestotinjak mjesta u RH.

Podsjetimo, sindikati žele prikupiti potpise kako bi građani na referendumu promijenili važeći Zakon o mirovinskom osiguranju. Traže manju penalizaciju prijevremenog umirovljenja i smanjenje dobne granice za ostvarivanja prava na mirovinu sa 67 na 65 godina života.

 

Fotofiniš: Sindikati objavili koliko su prikupili, nedostaje im manje od 70 tisuća potpisa!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap