Facebook promijenio način rada: Evo kako i dalje možete pratiti našu stranicu!

Jasmina Grgurić Zanze
24. veljače 2018.
Novosti
A- A+

Facebook je najavio izmjenu algoritma, zbog čega vam se u novostima možda više neće pojavljivati objave sa stranica koje pratite. No, dobra stvar je da imate izbora sami utjecati na prikaz sadržaja koje želite vidjeti. Stoga slijedite naše upute na primjeru portala Mirovina.hr, gdje korak po korak pojašnjavamo kako možete osigurati da sva važna umirovljenička pitanja budu zastupljena.

Foto: Pixabay

Vlasnik društvene mreže Facebook, Mark Zuckerberg, nedavno je objavio da će mijenjati algoritam koji utječe na sadržaje koji se korisnicima prikazuju na Početnoj stranici. Odluku da će među novostima prikazivati više “provjerenih izvora” informacija objasnili su željom da Facebook učine osobnijim kroz objave prijatelja, a manje “lažnih vijesti”.

Jednostavne postavke praćenja i prikaza

Način na koji algoritam određuje “provjerene izvore” informacija, koje uglavnom dolaze s medijskih stranica na toj društvenoj platformi, ovisi o tome koliko korisnik sam komentira, dijeli ili označava sa “sviđa mi se” njihove sadržaje. No, o tome u najvećoj mjeri i dalje možete odlučiti sami tako što ćete na vrlo jednostavan način u postavkama sami dati važnost objavama stranica za koje želite da vam se i dalje redovno prikazuju u novostima kako biste pratili njihov sadržaj.

Prikazat ćemo vam kako to možete učiniti na primjeru naše facebook stranice Mirovina.hr koju ćete, ukoliko slijedite ove jednostavne korake, moći i dalje pratiti, za što postoje dva vrlo jednostavna načina.

Prvi način

1.Otvorite stranicu koju želite pratiti.

Screenshot: Facebook

2. Kliknite na gumb “Pratim” i u padajućem izborniku s kvačicom označite “Prikaži prvo”.

Screenshot: Facebook

Drugi način

1. Na početnoj stranici svog facebook profila klikom na trokut u gornjem desnom kutu odaberite “Postavke novosti”

Screenshot: Facebook

2.U postavkama odaberite prvu ponuđenu opciju “Odredite što ćete prvo vidjeti”

Screenshot: Facebook

3. Kliknite na “kućicu” sa strelicama u gornjem lijevom kutu i odaberite “Samo stranice”

Screenshot: Facebook

4. Pronađite ikone onih stranica koje želite i kliknite na njih, nakon čega će se na njima pojaviti zvjezdica. To znači da će vam se prikazivati objave prvo s tih u odnosu na ostale stranice.

Screenshot: Facebook

Na ova dva načina i dalje ćete moći redovno pratiti objave naše stranice Mirovina.hr, bez obzira na izmjenu algoritma. Hvala vam što nas pratite i nadamo se da ćete to činiti i dalje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap