Dugo očekivani dodatak sjeo je većini, a nas zanima kako ćete ga potrošiti

Ana Kanazir
26. listopada 2023.
Novosti
A- A+

U ponedjeljak je krenula isplata jednokratnog dodatka za 637.738 umirovljenika, a iznosi se kreću od 60 do 160 eura, ovisno o iznosu prihoda. Osim ovog dodatka, umirovljenici koji primaju inozemnu mirovinu s prebivalištem u Hrvatskoj će isti dodatak dobivati od sutra. Nas zanima na što ćete vi potrošiti ovaj dodatak.

Novčanice eura u rukama

Novac, euri | Foto: mirovina.hr

Jednokratni dodatak se isplaćuje umirovljenicima kako bi se ublažile posljedice inflacije cijena. Iznos ovog dodatka varira, od 60 do 160 eura, a umirovljenici će dodatak potrošiti na različit način. Nas zanima kako ćete vi potrošiti dobiveni dodatak?

Vlada je sredinom rujna donijela odluku o isplati šestog jednokratnog dodatka za umirovljenike, kako bi ublažila posljedice inflacije cijena. Kao i ranije, dodatak će se i sada isplaćivati u četiri različita iznosa, ovisno o visini mirovine. Tako će umirovljenici s mirovinama do 300 eura dobiti 160 eura dodatka, oni s mirovinama od 300 do 435 eura, imat će pravo na 120 eura, dok će svi s mirovinama od 435 do 570 eura dobiti 80 eura, a oni s mirovinama od 570 do 700 eura mogu računati na 60 eura jednokratnog dodatka.

Iznosi jednokratnih dodataka i cenzusa za isplatu | Foto: Mirovina.hr

Ove godine je dodatak za umirovljenike koji primaju hrvatsku mirovinu, kao i dodatak za one koji primaju inozemnu mirovinu došao u pravo vrijeme. Odnosno, prije blagdana Svih svetih. Na ovaj dan svi idu u posjet najmlijima koji više nisu s nama, a uz to im se na grob nosi i cvijeće koje je ove godine znatno poskupjelo o čemu smo pisali ovdje. Upravo zato nas i zanima kako planirate potrošiti ovaj dodatak.

Kako ćete potrošiti jednokratni dodatak?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap