Država potrošila milijune na platformu za cijepljenje koja ne radi, Međimurci složili svoju za 40 tisuća kuna

Josip Mihaljević
26. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Platforma CijepiSe pod velikim je kritikama javnosti iz dva vrlo jednostavna razloga. Pod broj jedan djeluje preplaćeno, a pod broj dva ne funkcionira onako kako bi trebala. Iako su na taj relativno jednostavan posao vladajući spiskali nekoliko milijuna kuna, Međimurska županija se pohvalila sa svojom platformom koju su platili 40 tisuća kuna.

velesajam cijepljenje

Foto: Mirovina.hr

Preplaćena i neefikasna platforma cijepise.zdravlje.hr potresa Ministarstvo zdravstva i ministrovu fotelju, a javnost iz dana u dan saznaje da se do efikasne platforme za prijavu na cijepljenje moglo doći s puno manje novca.

Najbolji primjer dolazi nam iz Međimurske županije, pišu 24sata.hr. Oni nisu htjeli čekati da država napravi platformu pa su za relativno male novce još u siječnju pokrenuli svoju platformu. Do sada imaju 24 tisuće prijava i procijepili su polovicu prijavljenih.

Njihova platforma za cijepljenje zaživjela je dva mjeseca prije državne. Koštala je tek 40 tisuća kuna.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

“Kao što znate, mi smo imali vrlo visoki broj zaraženih u županiji. Nije bilo vremena za čekanje. Morali smo se organizirati. Nismo htjeli čekati da se država pokrene. Dom zdravlja Čakovec je angažirao informatičku tvrtku s kojom i ranije surađuju. Oni su to sve napravili i platforma funkcionira. Nema problema. Preko platforme zovemo sve koji su se prijavili da dođu na cijepljenje, a i odaziv je dobar”, kazao je za 24sata međimurski župan Matija Posavec.

Župan je kazao kako im je ostalo oko tri tisuće starijih od 65 godina koji se nisu cijepili. Najavljuje se dolazak velikog broja doza u narednim danima pa bi Međimurska županija uskoro mogla cijepiti većinu onih koji su se prijavili.

“Mi u roku od nekoliko sati možemo procijepiti sve koji se prijave. Preko platforme smo dobili mogućnost da cijepimo i do 3.000 ljudi dnevno što u Hrvatskoj do nedavno nitko nije mogao odraditi. Platforma nam je rasteretila i ordinacije u kojima nismo htjeli cijepiti već smo se fokusirali na punktove. Imamo ih 10, a ne jedan kao u Zagrebu što je po meni bedastoća”, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr. Branko Vrčić.

Država potrošila milijune na platformu za cijepljenje koja ne radi, Međimurci složili svoju za 40 tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap