Država časti: Umirovljenicima drugi put u krizi sjeda 3.500 kuna na račun

Josip Mihaljević
14. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Brojne zemlje su u sklopu paketa pomoći svojim umirovljenicima tijekom krize doslovno davale novac, a među njima nema Hrvatske. Australski umirovljenici dobili su prvi paket pomoći krajem ožujka, a sada će opet dobiti 750 australskih dolara.

pare

Foto: Unsplash

Čitav svijet govori kako su starije osobe najviše ugrožene korona-krizom, a neke od njih su im odlučile novčano pomoći. Među njima je i Australija, koja će uskoro umirovljenicima isplatiti 750 australskih dolara (3.457 kuna), drugi put u tri i pol mjeseca, piše nestegg.com.au.

Hrvatski umirovljenici nisu dobili takav oblik pomoći, a jedina krizna mjera išla je u smjeru obustave ovrha, no to se odnosi na tek 20 tisuća od 1,24 milijuna umirovljenika u Hrvatskoj. Čini se da ni ekonomska snaga nije prevelik faktor u toj priči, budući da je i susjedna Srbija umirovljenicama jednokratno isplatila 100 eura pomoći.

Australski umirovljenici prvi paket pomoći od 750 dolara dobili su 31. ožujka, kao mjeru pomoći u korona-krizi. Oko 2.5 milijuna umirovljenika se usrećilo s tom mjerom, a sada će opet dobiti isti iznos.

Pritom neće imati posla s birokracijom, država ih je automatski prijavila, a isplate su krenule 13. srpnja.

Osim umirovljenika, novac će dobiti još invalidi, njegovatelji, ljudi na bolovanju i veterani.

Copy link
Powered by Social Snap