Dobila kaznu od 500 kuna jer je posjetila 94-godišnju majku u domu za starije

Josip Mihaljević
16. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Policija u Walesu zaustavila je i naplatila kaznu od 511 kuna ženi koja je krenula posjetiti 94-godišnju majku u dom za starije. Žena je ispričala kako su policajci bili iznimno nefleksibilni, a vjeruje kako nije prekršila niti jednu propisanu mjeru.

Ilustracija: Pixabay

Carol Richards iz Walesa uputila se prošle nedjelje u posjet 94-godišnjoj majci koja živi u domu za starije udaljenom dvadesetak minuta vožnje od njene kuće u Bridgendu. Majka joj, inače, pati od vaskularne demencije i “mogla bi biti mrtva već idućeg mjeseca”, kako je opisala walesonline.co.uk portalu.

No, nakon uspješnog posjeta na putu kući zaustavila ih je policija koja im je zbog nepoštivanja epidemioloških mjera dala kaznu od 60 funti, odnosno 511 kuna.

Policija zaključila da posjet nije bio nužno potreban

Carol je ispričala kako se prestravila i kako ju je policija iznenadila ponašanjem:

bernard umirovljenik
Umirovljenik (88) kaže da 70 godina nije posjetio doktora, pripisao to jednostavnom životu

“Osjećam se kao da živim u nekom postapokaliptičnom romanu nakon ovoga što se dogodilo”, kazala je za Wales Online.

Novinarima je ispričala kako je susret s policijom bio bizaran – policajci su prema njenim riječima bio izrazito pedantni i nefleksibilni, iako im je objasnila da bi po važećim pravilima trebala moći posjetiti svoju bolesnu majku.

“Objasnila sam im da idemo kući nakon što smo bili u posjetiti moju bolesnu majku, a oni su zaključili da to nije bio prijeko potrebna posjeta. Rekla mi je da ‘bi svi mi htjeli majkama pokucati na prozore i vidjeti ih ali da to ne možemo raditi’. Bila sam šokirana i ljuta”, ispričala je Carol.

Epidemiološka pravila ipak dozvoljavaju takve posjete

Ipak, prema pravilima na stranicama velške vlade, posjeti u domovima za starije mogući su pod sljedećim uvjetima: moraju biti na otvorenom i moraju imati biti “sentimentalno važni”. Mislite li da posjet staroj i bolesnoj majci upada pod ovu kategoriju? Velška policija očigledno ne misli.

Posjete su zabranjene u potpunosti tek ako u domu ima aktivno zaraženih korisnika/djelatnika, što ovoga puta nije bio slučaj.

Richards je dodala kako su cijeli posjet dogovorili i organizirali s predstavništvom doma danima unaprijed i da su njihovu dozvolu imali.

umirovljenik zasvirao
[VIDEO] Umirovljeniku (81) nisu dali da posjeti suprugu u bolnici pa joj je zasvirao pod prozorom

“Ne želim platiti ovu kaznu. Nije zbog 60 funti, nego zbog principa. I da, želim biti u mogućnosti posjetiti svoju majku. To mora biti jasno. Želim je vidjeti opet, ona bi mogla biti mrtva već idućeg mjeseca. I sada se još moram osjećati kao da kršim zakon jer posjećujem majku?”, komentirala je Carol.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap