Do čak 4.000 kuna božićnice i ove godine daju svojim umirovljenicima!

Jasmina Grgurić
15. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Ovaj grad po iznosu božićnice za umirovljenike apsolutni je rekorder, iako su uvjeti za ostvarivanje prava prilično strogi. Korisnik pomoći mora živjeti sam ili umirovljeničkom kućanstvu, s prihodom ne većim od 2.000, odnosno 4.000 kuna ako ih je dvoje, a u vlasništvu ne smiju imati drugu nekretninu. A iznos novčane naknade kreće se od 1.000 do čak 4.000 kuna.

Foto: Mirovina.hr

Umaški umirovljenici čekali su da njihov grad i u ovoj pandemijskoj godini objavi hoće li im isplatiti novčanu naknadu za blagdane. Najveće su to božićnice po iznosu u Hrvatskoj, iako uz dosta stroge uvjete.

Potporu ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, a kojima je mirovina jedini izvor osobnih prihoda. Umirovljenici moraju ujedno ispunjavati uvjet o visini mjesečnih prihoda.

Grad postao rekorder po iznosima pomoći za umirovljenike: 700 kuna za Božić!

Naime, božićnicu mogu ostvariti samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 4.000 kuna. Osim navedenog, ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, a čijim bi se stavljanjem u promet mogli ostvariti ili se ostvaruju dodatni prihodi od imovine i imovinskih prava.

Božićnice se kreću od 1.000 do čak 4.000 kuna. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina do 1.000 kuna, gradska potpora iznosi 4.000 kuna. Onima do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, a 1.000 kuna ide za umirovljenike čija je mirovina do 2.000 kuna.

henri vidal cain
Božićnice od 4.200 kuna koje to nisu: Umag 12 mjeseci neplaćenog duga umirovljenicima predstavio kao poklon

„Naši su nam umirovljenici mnogo toga ostavili u nasljeđe, a na nama je da uzvratimo zahvalnošću i brigom. Vaš i naš grad, grad u koji ste uložili godine truda i ljubavi, je grad koji želi pružiti najbolje i najviše svojim građanima starije dobi. Zadatak zajednice je osigurati dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi se našim umirovljenicima, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva“ rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Do čak 4.000 kuna božićnice i ove godine daju svojim umirovljenicima!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap