Djevojčice novcem od “zubić vile” kupile i podijelile WC papir umirovljenicima

Jasmina Grgurić Zanze
11. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Stanovnici zemalja pogođenih koronavirusom u strahu od zaraze opustošili su police trgovačkih centara. Kupuju velike količine brašna, tjestenine, ali i maramica i toalet papira kako bi bili spremni ostati u svojim kućama dulje vrijeme. No, zbog takvog sebičnog ponašanja ostavili su ostale građane bez osnovnih životnih namirnica. Zato su dvije djevojčice odlučile uskočiti i pomoći umirovljenicima u svojem susjedstvu.

Za djecu često mislimo da su sebična, no panika koja je zavladala zbog koronavirusa pokazala je da prstom ipak trebamo uprijeti u odrasle. Brojni građani diljem svijeta kupuju unaprijed ogromne zalihe namirnica, ostavljajući iza sebe prazne police pa ostali ne mogu nabaviti ono najosnovnije na život, brašno ili toaletni papir.

Zabrinule se kada su ugledale prazne police

Posebno su pritom ugrožene starije osobe koje izlaskom iz kuće u pojedinim područjima ugrožavaju svoje zdravlje kao najrizičnije skupine. Mlađi građani u strahu od karantene pokupovali su sve maramice i toaletne papire. No, dvije djevojčice iz australskog Queenslanda dosjetile su se kako pomoći svojim starijim susjedima.

Umirovljenik je pao na kolnik. Prišla mu je grupa dječaka, no nisu znali da ih se snima

Umjesto da kupe slatkiše kao sva ostala djeca, šestogodišnja Addyson i četverogodišnja Lucy pitale su mame smiju li novac od “zubić vile” potrošiti na kupovinu maramica i toaletnog papira za starije susjede. Dvije najbolje prijateljice dobile su zeleno svjetlo za svoju ideju, koju su dobile kada su prolazile pokraj praznih polica u trgovinama, pitajući u čudu zašto su prazne. To ih je jako zabrinulo.

Dale su stoga džeparac za higijenske potrepštine starijima u potrebi te njima napunile drvena kolica. Išle su od kuće do kuće pitajući umirovljenike treba li im rola papira ili paket maramica. Mnogi od njih ostali su oduševljeni, jer upravo im je to i trebalo. Neki su im dali male poklone u znak zahvale, a drugi su papir preuzeli za susjede koji sami ne mogu do trgovine.

U moru negativnosti željela poslati pozitivnu poruku

Fotografiju ovog čina na društvenim mrežama objavila je Petrina McGuire, majka 6-godišnje Addyson. Prizor dvije djevojčice, koje svaka u jednoj ruci drži igračku, a drugom vuku drvena kolica s rolama papira i maramicama, proširio se svijetom te došao u pravo vrijeme kao upozorenje građanima u histeriji oko koronavirusa.

“Addyson me upitala smije li od džeparca koji joj je ostavila zubić vila kupiti WC papir za one koji ga nisu stigli ili mogli sami kupiti” – rekla je McGuire za Daily Mail.

Majka je kazala da se na objavu fotografije, koja je vrlo brzo prerasla u svjetsku priču, odlučila jer je željela u moru negativnosti poslati pozitivnu poruku. I učinila je to u najbolje vrijeme, kada svjedočimo snimkama žena koje se po centrima otimaju za posljednja pakiranja toalet papira.

Nadamo se stoga da prizore poput ovoga više nećemo morati gledati.

Djevojčice novcem od “zubić vile” kupile i podijelile WC papir umirovljenicima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap