Cijene za Uskrs na najpoznatijoj tržnici u Zagrebu su poprilično visoke, donosimo detalje

Ana Kanazir
4. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Bili smo na još jednoj tržnici u Zagrebu. Ovoga smo puta na Dolcu pogledali kako se kreću cijene za Uskrs. Iako zbog lošeg vremena ponuda i nije bila najbolja, ipak smo pronašli sve što vam treba za uskrsni stol, a donosimo i cijene jaja, šunke, rotkvica, luka te mesa.

Umirovljenici kupuju na tržnici

Umirovljenici kupuju na tržnici | foto: Mirovina.hr

Cijene za Uskrs zapravo variraju od štanda do štanda. Tako ćete za rolanu šunku morati izdvojiti i do 8,50 eura, dok ćete vezicu mladog luka platiti otprilike euro. Domaća patka se prodaje također po 8,50 eura. Na Dolcu postoji i puno mesnica, u kojima će se cijene raznih šunkica također razlikovati za nekoliko eura.

šarene pisanice u kolicima za trgovinu
Uskrsna košarica za tročlanu obitelj: 'Ogroman broj umirovljenika će si jedva priuštiti najskromniju košaricu'

Neki umirovljenici su već kupili namirnice za Uskrs, dok će drugi tek krenuti u nabavku. Kako smo saznali iz prve ruke, cijene su nekima ipak preskupe za njihov džep, ali će se svejedno potruditi da se na stolu za Uskrs nađu sva tradicionalna jela.

Koliko će zapravo iznositi uskrsna košarica za tročlanu obitelj, otkrili su Nezavisni hrvatski sindikati koji su košarice podijelili u tri kategorije, od kojih će za najjeftiniju trebati izdvojiti nešto malo više od 100 eura. Više možete pročitati u ovom tekstu.

Ispod možete vidjeti cijene za pojedine proizvode koje će se za blagdan pred nama naći na stolu:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap