BUZ o paketu pomoći: Još jedno poniženje za umirovljenike

Josip Mihaljević
17. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Milivoja Špike osvrnuo se na Vladin paket pomoći za umirovljenike. Poručuju kako se radi o mazanju umirovljeničkih očiju u režiji vladinih “pudlica” – umirovljeničkih udruga i HSU-a. Predlažu i drastično povećavanje mirovina političkom odlukom, ali ne spominju s kojim novcima .

milivoj špika

Foto: Milivoj Špika, predsjednik BUZ-a | Youtube screenshot

Blok umirovljenici zajedno, umirovljenička stranka koju vodi Milivoj Špika, oglasila se o Vladinom paketu pomoći s posebnim naglaskom na paket pomoći za umirovljenike. Kažu kako se radi o još jednom poniženju u režiji “pudlica” Sindikata umirovljenika, Matice umirovljenika i Hrvatske stranke umirovljenika, a energetski dodatak nazvali su spinom Vlade kojim se ništa ne rješava. U svojem priopćenju autor Milivoj Špika više kritizira umirovljeničke udruge nego sam potez vlade:

stariji setnja
Jeste li zadovoljni s Vladinim paketom mjera? Evo što može očekivati prosječan penzić

“Jasno je svakom utopljeniku, odnosno siromahu, koje država pogubnom politikom stvara kao na traci, i najmanja slamka, pa makar i samo privremeno, može biti trenutni spas pa je isključivo gledajući u tom kontekstu svaka pomoć ugroženoj populaciji dobro došla, no ako se malo bolje pogleda lako je zaključiti da se ovdje ne radi ni o kakvoj pomoći već samo o daljnjem osiromašavanju umirovljenika. Nije li tužna istina da se nakon svake pomoći Vlade koju navodni borci odnosno Jasna Petrović (SUH), Višnja Fortuna (MUH) i HSU za umirovljenike “isposluju” onima kojima pomažu bude samo još gore, a siromašnih još više?”, pita se Špika.

Špika također predlaže genijalno rješenje – donošenje političke odluke kojom bi mirovina za “npr. 20 godina staža bile oko iznosa koji je granica siromaštva odnosno 2.900 kuna”:

“Tko kaže da za npr. 30 godina staža najmanja mirovina ne može biti u visini minimalne plaće odnosno 3.750 kuna, ili da idemo još korak dalje i kažemo da za npr. 41 godinu staža i 65 godina starost imirovina treba biti u visini 75-80% neto plaće u posljednjih ili najpovoljnijih 10 godina staža. Sve navedeno se i te kako može brzo provesti kada bi postojala politička volja vladajućih odnosno Plenkovića”, tvrdi Špika.

Špika zaključuje kako su umirovljenički predstavnici čvrsto primljeni uz HDZ, a HSU-ovu reakciju u kojoj su izrazili duboku nevjericu na objavljeni paket pomoći nazivaju dimnom zavjesom za naivne i lakovjerne.

Umirovljenici, jeste li zadovoljni s Vladinim paketom mjera za ublažavanje rasta cijena?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap