Bizaran slučaj: Umirovljenicu (82) prevarila kćer (48) i ukrala joj preko 140 milijuna dolara

Matej Markovinović
13. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Brazilka Sabine Coll Boghici (48) prevarila je svoju 82-godišnju majku Genevieve, inače udovicu poznatog kolekcionara Jeana Boghicija, te joj je ukrala novac, umjetnine i nakit u vrijednosti od čak 142.42 milijuna dolara. U prevari je sudjelovalo još ljudi, među kojima su bili i lažni vidovnjaci.

Ilustracija. Foto: Unsplash

Bizaran slučaj stiže iz Brazila. Naime, 48-godišnja Sabine Coll Boghici uhićena je u srijedu pod optužbom da je sudjelovala u prevari svoje umirovljene majke Genevieve (82), kojoj je ukrala novac, umjetnine i nakit u vrijednosti od 142.42 milijuna dolara.

Riječ je stvarno o enormnoj cifri novca, koju je 82-godišnjakinja imala zahvaljujući svom pokojnom mužu, Jeanu Boghiciju, poznatom kolekcionaru umjetničkih djela nekih od najpoznatijih brazilskih slikara, prenosi Reuters.

Da slučaj bude još bizarniji, u prevari je sudjelovala cijela mreža osoba, među kojima su bili i lažni vidovnjaci. Cijela akcija započela je još 2020. godine, kada je kći žrtve unajmila “vidovnjaka”. On je, naime, prišao 82-godišnjakinji dok je izlazila iz banke i rekao joj da će njena kćer ubrzo – umrijeti.

prijevara
Zagrebački 75-godišnji odvjetnik prevario tri žene te im ukupno ukrao preko 20 milijuna kuna

Genevieve je zatim odvedena kod još nekoliko vidovnjaka, koji su o njoj imali sve potrebne, “škakljive” informacije zahvaljujući njenoj kćeri. Ubrzo su pristigle i gatare te afro-brazilske svećenice, koje su 82-godišnjakinji ponudili duhovno liječenje za pozamašne svote novca.

No, situacija je ubrzo eskalirala. Sabine je mjesecima svoju majku držala zatvorenu u kući te je s lažnim vidovnjakom krala njene umjetnine, pod izlikom da su “proklete nekom negativnom energijom za koju se treba moliti”.

Ukradeno je 16 slika, među kojima su djela poznatih brazilskih umjetnika kao što su Cicero Dias, Rubens Gerchman i Alber Guignard. Genevieve je tek nakon godinu dana maltretiranja odlučila otići na policiju, koja je trenutno uhitila još četiri osobe umiješane u ovu prevarantsku akciju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap