Zagrebački 75-godišnji odvjetnik prevario tri žene te im ukupno ukrao preko 20 milijuna kuna

Barbara Jurišić
11. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebački odvjetnik je u razdoblju između 2009. i 2018. prevario tri žene te je tako stekao dobit veću od 21 milijun kuna i 62 tisuće eura. Zagrebačko državno odvjetništvo je protiv odvjetnika podiglo optužnicu zbog više kaznenih djela, poput zlouporabe povjerenja, prevare i krivotvorenja isprava.

prijevara

Foto:  Pexels

Ponudile 86-godišnjakinji masažu te ju oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna

Zagrebačkom 75-godišnjem odvjetniku se na teret stavlja da je, u razdoblju između studenog 2012. i listopada 2018., poduzimao razne pravne radnje bez znanja oštećenice (1950.) ili protivno njezinim interesima ne bi li se okoristio stjecanjem nekretnine u njezinom vlasništvu, izvijestio je DORH.

Općinsko državno odvjetništvo sumnja kako je okrivljenik opunomoćenici predočio niz činjenica kako bi ju uvjerio u sklapanje predugovora s njim, a potom i kupoprodajni ugovor nekretnine. U istom ugovoru je lažno naveo kako je platio kaparu i kupoprodajnu cijenu nekretnine, no on to nije učinio. Nakon toga je zatražio uknjižbu vlasništva za tu nekretninu. Tako je osumnjičeni oštetio opunomoćenicu za 20.7 milijuna kuna te joj ograničio u raspolaganju nekretninom.

Ukupno je prevario tri žene

Ona nije bila jedina osoba na gubitku. Zagrebački odvjetnik je, u razdoblju između prosinca 2016. i srpnja 2017. godine od druge oštećenice (1958.) zatražio žurnu pozajmicu. On joj nikad nije vrtio novac, iako je neistinito predočio da će vratiti isti. On je oštećenicu uvjerio da mu da svoju ušteđevinu. Potom je ona odvjetniku dala 40.000 eura kojih je on zadržao za sebe. Prethodno je istu osobu prevario za 8.300 eura.

Okrivljenog 75-godišnjaka se, također, tereti da je u razdoblju između listopada 2009. i veljače 2016. godine neistinito predočio trećoj oštećenici (1960.) da će u njezino ime i u ime još jedne osobe (1988.) sklopiti nagodbu u parničnim sporovima. Tražio je od njih 14.000 eura. Nakon toga ih je nastavio uvjeravati kako je sklapanje nagodbe u tijeku iako nije ništa poduzimao kako bi do iste došlo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap