Biciklist u Zagrebu nakon svađe ubio umirovljenika, dobio četiri godine zatvora

Josip Mihaljević
14. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom Županijski sud nepravomoćno je osudio 42-godišnjeg muškarca koji je jesenas u Zagrebu nakon svađe ubio 66-godišnjeg umirovljenika. Povod za takav čin bio je stvarno minoran, umirovljenik, koji je tada šetao psa, osuđenom je prigovorio da pazi gdje i kako vozi bicikl.

Policija | Pexels

Policija | Pexels

Županijski sud je u ponedjeljak nepravomoćno osudio 42-godišnjeg J.S. jer je prošle jeseni u zagrebačkom naselju Trnje nakon kratke svađe ubio 66-godišnjeg umirovljenika, piše Index.hr. O slučaju smo pisali kada se dogodio, a sada su poznate sve okolnosti.

policija
Jutros u Zagrebu brutalno ubijen umirovljenik: Posvađao se s nasumičnim prolaznikom?

Kako se navodi u optužnici, 27. rujna 2021. godine u jutarnjim satima, okrivljeni je nakon kratke svađe udario nogom u glavu umirovljenika koji je pao, glavom udario u pločnik, slomio lubanju i preminuo. Napadač ga je još jednom šutnuo u trbuh, a razlog je stvarno minoran. Kako se saznaje iz presude, umirovljenik je tog jutra šetao psa, a okrivljeniku je prigovorio da malo pripazi kako gura bicikl jer je s njim umalo zakačio povodac za šetnju.

Okrivljenik je nakon događaja pobjegao s mjesta događaja, a policijske snage su ga uhvatile dan kasnije. U kaznu od četiri godine zatvora bit će uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru. Također, zbog obiteljskih neprilika oslobođen je plaćanja sudskih troškova.

“Vodite računa da prvo sagledate svoje postupke i da se kontrolirate jer je to jedini način da se ovdje više ne vidimo”, poručila je sutkinja Koraljka Bumči.

Biciklist u Zagrebu nakon svađe ubio umirovljenika, dobio četiri godine zatvora
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap