Jutros u Zagrebu brutalno ubijen umirovljenik: Posvađao se s nasumičnim prolaznikom?

Josip Mihaljević
27. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Jutros je na zagrebačkom naselju Trnje pronađeno tijelo 66-godišnjeg umirovljenika. Za nepoznatim napadačem se još uvijek traga, a svjedoci kažu da su ih čuli glasnu svađu prije nego što su pronašli tijelo.

Foto: Pixabay

U zagrebačkom naselju Trnju jutros je nešto prije 10 sati pronađen mrtav muškarac, nedaleko od pješačkog pothodnika kod Avenije Marina Držića. Kako piše Jutarnji list, radi se o Željku P. (66), umirovljenom vojniku. Šokirana prolaznica pozvala je Hitnu službu, a istražitelji su prikupili izjave svjedoka i krenuli u potragu za muškarcem na biciklu koji je glavni osumnjičeni.

Nećak pokojnog muškarca je otkrio da i dalje ne zna što se dogodilo:

“Kažu da se posvađao s nekim biciklistom, koji mu je onda naudio. Razlog te prepirke ne znamo. Želimo samo istinu. Ovako izgubiti život u pola bijela dana je izvan svake pameti. Bio je na sovjoj ustaljenoj ruti u obilasku kvarta s psom, tako da je taj dio i sve šetnice dobro poznavao”, ispričao je umirovljenikov nećak za Jutarnji list.

Jedan od susjeda je na obližnjem parkiralištu sa sinom popravljao automobil i kaže da je čuo glasnu svađu, ali da nije obraćao pozornost i da nije puno toga vidio. Tek kada je jedna gospođa povikala da je čovjek na tlu dotrčali su do njega. Druga susjeda je rekla da je vidjela muškraca na biciklu kako se udaljava u smjeru sjevera, ali u tom trenutku nije povezala da se radi o glavnom osumnjičeniku:

“Čula sam da su se njih dvojica navodno posvađala zbog divljačke vožnje na stazi, jer da je biciklist umalo zahvatio povodac na kojem je Željko držao psa. Čulo se da muški glas govori: ‘Budaletino, kuda to juriš, što ne gledaš kuda ideš’. Uslijedile su psovke, ali mislim da je to bio drugi glas”, kazala je susjeda.

Druga susjeda je dodala da je čula kako je nepoznati napadač preminulog udario predmetom u glavu jer je ozljeda prevelika da bi se smatralo da je došla od šake. Za nepoznatim napadačem još uvijek se traga i kazneno će odgovarati za nanošenje teških tjelensih ozljeda sa smrtnim ishodom ili za ubojstvo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap